Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byla hodnocena skladovatelnost osiv 4 zeleninových druhů po hydratačních úpravách. Osiva byla upravena dvěma metodami: primingem a prahydrací a uskladněna ve dvou různých teplotních režimech. Skladovatelnost upravených semen je rozdílná podle plodiny a způspbu úpravy. delší trvání úprav ovlivňuje skladovatelnost upravených vzorků více negativně. Skladovatelnost je také ovlivněna teplotou, semenářské parametry ředkvičky a cibule poklesly více při 20 C než při -18 C. Mrkev po úpravách reagovala na uskladnění pouze málo, žádný pokles kvality nebyl ani u jednoho způsobu skladování patrný.
- Byla hodnocena skladovatelnost osiv 4 zeleninových druhů po hydratačních úpravách. Osiva byla upravena dvěma metodami: primingem a prahydrací a uskladněna ve dvou různých teplotních režimech. Skladovatelnost upravených semen je rozdílná podle plodiny a způspbu úpravy. delší trvání úprav ovlivňuje skladovatelnost upravených vzorků více negativně. Skladovatelnost je také ovlivněna teplotou, semenářské parametry ředkvičky a cibule poklesly více při 20 C než při -18 C. Mrkev po úpravách reagovala na uskladnění pouze málo, žádný pokles kvality nebyl ani u jednoho způsobu skladování patrný. (cs)
- The storability of 4 vegetable crops after hydration treatment was evaluated. Two storage temperatures 20ºC (room) and -18ºC (freezer) were used after two hydration method: prehydration and osmotic priming. The storability of treated seeds differs from crop and way of treatment. Longer durations of treatment influence the storability of treated samples more negatively. The storability is influenced by storage temperature too, seed parameters of radish and onion decreased more at 20ºC. Carrot seeds after hydration treatment had indifferent reaction on storage conditions, no decrease of quality was not detected after both ways of storage. (en)
|
Title
| - SKLADOVATELNOST OSIV ZELENIN PO HYDRATAČNÍCH ÚPRAVÁCH
- Vegetable seed storability after hydration treatment (en)
- SKLADOVATELNOST OSIV ZELENIN PO HYDRATAČNÍCH ÚPRAVÁCH (cs)
|
skos:prefLabel
| - SKLADOVATELNOST OSIV ZELENIN PO HYDRATAČNÍCH ÚPRAVÁCH
- Vegetable seed storability after hydration treatment (en)
- SKLADOVATELNOST OSIV ZELENIN PO HYDRATAČNÍCH ÚPRAVÁCH (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/05:###10326!RIV06-MZE-41210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/05:###10326
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Seed, storability, radish, carrot, onion, spinach, hydration treatment (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká zemědělská univerzita v Praze. Katedra rostlinné výroby
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |