About: SKLADOVATELNOST OSIV ZELENIN PO HYDRATAČNÍCH ÚPRAVÁCH     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byla hodnocena skladovatelnost osiv 4 zeleninových druhů po hydratačních úpravách. Osiva byla upravena dvěma metodami: primingem a prahydrací a uskladněna ve dvou různých teplotních režimech. Skladovatelnost upravených semen je rozdílná podle plodiny a způspbu úpravy. delší trvání úprav ovlivňuje skladovatelnost upravených vzorků více negativně. Skladovatelnost je také ovlivněna teplotou, semenářské parametry ředkvičky a cibule poklesly více při 20 C než při -18 C. Mrkev po úpravách reagovala na uskladnění pouze málo, žádný pokles kvality nebyl ani u jednoho způsobu skladování patrný.
  • Byla hodnocena skladovatelnost osiv 4 zeleninových druhů po hydratačních úpravách. Osiva byla upravena dvěma metodami: primingem a prahydrací a uskladněna ve dvou různých teplotních režimech. Skladovatelnost upravených semen je rozdílná podle plodiny a způspbu úpravy. delší trvání úprav ovlivňuje skladovatelnost upravených vzorků více negativně. Skladovatelnost je také ovlivněna teplotou, semenářské parametry ředkvičky a cibule poklesly více při 20 C než při -18 C. Mrkev po úpravách reagovala na uskladnění pouze málo, žádný pokles kvality nebyl ani u jednoho způsobu skladování patrný. (cs)
  • The storability of 4 vegetable crops after hydration treatment was evaluated. Two storage temperatures 20ºC (room) and -18ºC (freezer) were used after two hydration method: prehydration and osmotic priming. The storability of treated seeds differs from crop and way of treatment. Longer durations of treatment influence the storability of treated samples more negatively. The storability is influenced by storage temperature too, seed parameters of radish and onion decreased more at 20ºC. Carrot seeds after hydration treatment had indifferent reaction on storage conditions, no decrease of quality was not detected after both ways of storage. (en)
Title
  • SKLADOVATELNOST OSIV ZELENIN PO HYDRATAČNÍCH ÚPRAVÁCH
  • Vegetable seed storability after hydration treatment (en)
  • SKLADOVATELNOST OSIV ZELENIN PO HYDRATAČNÍCH ÚPRAVÁCH (cs)
skos:prefLabel
  • SKLADOVATELNOST OSIV ZELENIN PO HYDRATAČNÍCH ÚPRAVÁCH
  • Vegetable seed storability after hydration treatment (en)
  • SKLADOVATELNOST OSIV ZELENIN PO HYDRATAČNÍCH ÚPRAVÁCH (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/05:###10326!RIV06-MZE-41210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 73;77
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G46058)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 542910
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/05:###10326
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Seed, storability, radish, carrot, onion, spinach, hydration treatment (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F4C126AFEE69]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • ČZU Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • ČZU Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Osivo a sadba 7
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pazdera, Jiří
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká zemědělská univerzita v Praze. Katedra rostlinné výroby
https://schema.org/isbn
  • 80-213-1286-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 107 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software