Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Contents of polyphenolic antioxidants as total polyphenols and trans-resveratrol in twelve vine varieties from the harvests 2001 and 2002 were determined. Polyphenolic antioxidants of grapes are very effective as protective compounds against the development of cancer and cardiovascular diseases. Content of total polyphenols was determined spectrophotometrically with Folin-Ciocalteau reagent and trans-resveratrol content by HPLC. Contents were determined in must, skins, and seeds of grapes. Averige contents in 2001 and 2002 were 171 mg/L and 324 mg/L in must, 7470 mg/kg DM and 15600 mg/kg DM in the skins of grapes and 91450 mg/kg DM and 107440 mg/kg DM in the seeds, resp. Average years contents of trans-resveratrol in 2001 and 2002 reached 0.817x10-2 mg/kg DM and 4.97x10-2 mg/kg DM in the skins of grapes and 52.7x10-2 mg/kg DM and 4.63x10-2 mg/kg DM in the seeds, while trans-resveratrol content in must was nearly negligible. Obtained results were evaluated statistically by Statgraphic programmes. S (en)
- Byl stanoven obsah polyfenolických antioxidantů jako celkových polyfenolů a trans-resveratrolu ve dvanácti odrůdách révy vinné ze sklizně 2001 a 2002. Polyfenolické antioxidanty hroznů jsou velmi účinné jako ochranné látky proti vzniku rakoviny a kardiovaskulárních onemocnění. Obsah celkových polyfenolů byl stanoven spektrofotometricky s Folin-Ciocalteuovým činidlem a obsah trans-resveratrolu metodou HPLC. Byl stanoven jejich obsah v moštu, slupkách a semenech hroznů. Průměrné obsahy v ročnících 2001 a 2002 byly 171 mg/l a 324 mg/l v moštu, 7 470 mg/kg suš. a 15 600 mg/kg suš. ve slupkách hroznů a 91 450 mg/kg v suš. a 107 440 mg/kg suš. v semenech. Průměrné roční obsahy trans-resveratrolu v letech 2001 a 2002 dosahovaly hodnot 0,817.10-2 mg/kg suš. a 4,97.10-2 mg/kg suš. ve slupkách hroznů a 52,7.10-2 mg/kg sušiny a 4,63.10-2 mg/kg suš. v semenech, zatímco obsah trans-resveratrolu v moštu byl téměř zanedbatelný. Získané výsledky byly statisticky zhodnoceny programy Statgraphic. Byly nalezeny statis
- Byl stanoven obsah polyfenolických antioxidantů jako celkových polyfenolů a trans-resveratrolu ve dvanácti odrůdách révy vinné ze sklizně 2001 a 2002. Polyfenolické antioxidanty hroznů jsou velmi účinné jako ochranné látky proti vzniku rakoviny a kardiovaskulárních onemocnění. Obsah celkových polyfenolů byl stanoven spektrofotometricky s Folin-Ciocalteuovým činidlem a obsah trans-resveratrolu metodou HPLC. Byl stanoven jejich obsah v moštu, slupkách a semenech hroznů. Průměrné obsahy v ročnících 2001 a 2002 byly 171 mg/l a 324 mg/l v moštu, 7 470 mg/kg suš. a 15 600 mg/kg suš. ve slupkách hroznů a 91 450 mg/kg v suš. a 107 440 mg/kg suš. v semenech. Průměrné roční obsahy trans-resveratrolu v letech 2001 a 2002 dosahovaly hodnot 0,817.10-2 mg/kg suš. a 4,97.10-2 mg/kg suš. ve slupkách hroznů a 52,7.10-2 mg/kg sušiny a 4,63.10-2 mg/kg suš. v semenech, zatímco obsah trans-resveratrolu v moštu byl téměř zanedbatelný. Získané výsledky byly statisticky zhodnoceny programy Statgraphic. Byly nalezeny statis (cs)
|
Title
| - Content of polyphenolic antioxidants and trans-reveratrol in grapes of different varieties of vine (en)
- Obsah polyfenolických antioxidantů a trans-resveratrolu v plodech různých odrůd révy vinné
- Obsah polyfenolických antioxidantů a trans-resveratrolu v plodech různých odrůd révy vinné (cs)
|
skos:prefLabel
| - Content of polyphenolic antioxidants and trans-reveratrol in grapes of different varieties of vine (en)
- Obsah polyfenolických antioxidantů a trans-resveratrolu v plodech různých odrůd révy vinné
- Obsah polyfenolických antioxidantů a trans-resveratrolu v plodech různých odrůd révy vinné (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/04:9533!RIV/2005/MSM/412105/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/04:9533
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - vine; grapes; seeds; skins; must; polyphenolic antioxidants; trans-resveratrol; effect of variety; effect of year; effect of part (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník souhrnů sdělení XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Lachman, Jaromír
- Pivec, Vladimír
- Hejtmánková, Alena
- Orsák, Matyáš
- Šulc, Miloslav
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - VÚPP Praha, OS PACH ČSCH, OPTT ČAZV
|
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |