About: Kvalita a minerální složení pšenice ošetřené cytokininy     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cytokinins optimise yielding.. Mineral content ofwheat grain show that the efficacity of the treatment correlate to chemical structure of substituents bind to core of cytokinin. They change Falling numbers, wet gluten content and tensuility. BAP, BAP–ri, a MemTR enhance gluten content, MeOTR–ri, MeOTR, 2A6 (3OH) BAP, a 2Cl 6 (3OH) BAP diminished them., and the tensility was changed too. Treatment by cytokinins affected mineral content of the grain.. Ribosyloed supported cumulation of P, K, and Zn with parallel reduction of nitrate content, Cu and Ca content. Mg changed nonsignificantly. Free cytokinins were below the activity of bind one. Ordinarily make lower cumulation Ca, Mg and Cu, whileK and Zn content mostly escalated. (en)
  • Cytokininy optimalizují tvorbu výnosu. Minerální složení zrna v letech 1998-2003 i kvalitativní ukazatele v letech 2002 a 2003 svědčí, že aplikované látky ovlivňují nákupní parametry různě v relaci s chemickým složením látek i přesto, že zásadním determinantem hodnoty pádového čísla a obsahu lepku je ročník. Cytokininy měnily pekařskou jakost, tažnost i obsah lepku, a pádová čísla. Přípravky BAP, BAP–ri, a MemTR zvyšovaly lepek, MeOTR–ri, MeOTR, 2A6 (3OH) BAP, a 2Cl 6 (3OH) BAP snižovaly. Tažnost se měnila i s chemickým složením derivátů. Aplikace cytokininů ovlivnila i obsah minerálů. Ribosylované podpořily hromadění P, K, a Zn při současném snížení nitrátů, Cu a Ca, Mg se měnil neprůkazně. Volné cytokininy byly méně aktivní. Zpravidla snížily kumulaci Ca, Mg a Cu, obsah K a Zn většinou vzrůstal.
  • Cytokininy optimalizují tvorbu výnosu. Minerální složení zrna v letech 1998-2003 i kvalitativní ukazatele v letech 2002 a 2003 svědčí, že aplikované látky ovlivňují nákupní parametry různě v relaci s chemickým složením látek i přesto, že zásadním determinantem hodnoty pádového čísla a obsahu lepku je ročník. Cytokininy měnily pekařskou jakost, tažnost i obsah lepku, a pádová čísla. Přípravky BAP, BAP–ri, a MemTR zvyšovaly lepek, MeOTR–ri, MeOTR, 2A6 (3OH) BAP, a 2Cl 6 (3OH) BAP snižovaly. Tažnost se měnila i s chemickým složením derivátů. Aplikace cytokininů ovlivnila i obsah minerálů. Ribosylované podpořily hromadění P, K, a Zn při současném snížení nitrátů, Cu a Ca, Mg se měnil neprůkazně. Volné cytokininy byly méně aktivní. Zpravidla snížily kumulaci Ca, Mg a Cu, obsah K a Zn většinou vzrůstal. (cs)
Title
  • Kvalita a minerální složení pšenice ošetřené cytokininy
  • Kvalita a minerální složení pšenice ošetřené cytokininy (cs)
  • The quality and mineral content of wheat grain after the treatment by cytonkinins. (en)
skos:prefLabel
  • Kvalita a minerální složení pšenice ošetřené cytokininy
  • Kvalita a minerální složení pšenice ošetřené cytokininy (cs)
  • The quality and mineral content of wheat grain after the treatment by cytonkinins. (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/04:6306!RIV/2005/MSM/412105/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 0;0
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 412100002)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 570929
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/04:6306
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • quality, wheat, yield (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0E69B4306968]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků 35. Sympozium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doležal, Karel
  • Kroutil, Milan
  • Hejtmánková, Alena
  • Hradecká, Dana
  • Staszková, Ludmila
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářský
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-8-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software