Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Obilniny obsahují významné množství antioxidantů především polyfenolické povahy, tokotrienolů, tokoferolů a karotenoidů. V naklíčených obilkách se navíc objevuje také askorbová kyselina. Tyto látky působí v antioxidační síti a vykazují řadu pozitivních vlivů na lidské zdraví a snižují riziko chronických onemocnění včetně rakoviny a srdečních onemocnění. Celozrnné obilniny tak představují bohatý zdroj antioxidačních fytonutrientů, které působí spolu synergicky pozitivně na lidské zdraví. Z antioxidantů obilnin, především pšenice, ovsa a ječmene, jsou to volné a esterifikované fenolické kyseliny, jež mají nejpříznivější vliv na lidské zdraví.
- Ceerals contain significant amounts of antioxidants, mainly of polyphenolic character, tokotrienols and carotenoids. In sproutings also ascorbic acid is contained. These compounds are involved in antioxidant net and have many positive effects on human health and decrease the risk of chronic diseases including cancer and heart diseases. Whole grains represent a rich source of antioxidant phytonutrients, which affect synergically human health. Among cereal antioxidants, mainly of wheat, oat and barley, free and esterified phenolic acids show the most favourable effect on human health. (en)
|
Title
| - Cereals - significant source of antioxidants in human nutrition (en)
- Obilniny - významný zdroj antioxidantů v lidské výživě
- Obilniny - významný zdroj antioxidantů v lidské výživě (cs)
|
skos:prefLabel
| - Cereals - significant source of antioxidants in human nutrition (en)
- Obilniny - významný zdroj antioxidantů v lidské výživě
- Obilniny - významný zdroj antioxidantů v lidské výživě (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/03:00005420!RIV/2004/MSM/412104/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/03:00005420
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - cerals; antioxidants; flavonoids; phenolcarboxylic acids; importance in human nutrition (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |