About: Oligosaccharides in seeds of Pea     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Oligosaccharides (raffinose, stachyose and verbascose) are mostly connected with unpopular flatulence after consumption of grain legumes. Ways to their reduction in grain legumes seed are many. However, it is important to approach to choice of optimal method advisedly. The reason is their unexpendable function in life process of plant. They play important role in desiccation tolerance and are source of energy by germination. Like optimal way seems to be biological methods of seed detoxication (germination, drying), for which is necessary high germination and vigour of seed. (en)
  • Oligosacharidy (rafinóza, stachyóza a verbaskóza) jsou spojovány především s nepopulární flatulencí po konzumaci luštěnin. Cest k jejich snížení v semenech luskovin existuje celá řada, a však měli bychom k výběru vhodné metody přistupovat uváženě. Důvodem je jejich nezastupitelná funkce v životních procesech rostliny. Hrají významnou roli v toleranci k vysychání a jsou zdrojem energie při klíčení. Jako vhodný způsob se jeví biologické metody detoxikace semen (nakličování, sušení), pro které je nutná vysoká klíčivost a vitalita semen.
Title
  • Oligosaccharides in seeds of Pea (en)
  • Oligosacharidy v semenech hrachu
  • Oligosacharidy v semenech hrachu (cs)
skos:prefLabel
  • Oligosaccharides in seeds of Pea (en)
  • Oligosacharidy v semenech hrachu
  • Oligosacharidy v semenech hrachu (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/03:00005309!RIV/2004/MSM/412104/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 115-117
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 412100002)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 619285
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/03:00005309
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Seeds of pea;oligosaccharides;desiccation tolerance;germination (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [387EF7CD21BA]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • ČZU Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník - Osivo a sadba
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Skulinová, M.
  • Hosnedl, Václav
  • Hrachovinová, Jana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká zemědělská univerzita v Praze
https://schema.org/isbn
  • 80-213-0997-0
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software