About: Obsah celkových polyfenolických látek a resveratrolu v Rulandském modrém vypěstovaném v ČR     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo posoudit vliv oblasti pěstování, ročníku, jakostní třídy na obsah CP a resveratrolu v Rulandském modrém vypěstovaném v ČR. K analýze bylo použito vzorků vín Rulandského modrého z různých ročníků, z různých vinařských oblastí ČR a od různých výrobců. Vliv oblasti pěstování, ročníku ani třídy vína se nejevil jako statisticky významný, což je pravděpodobně způsobeno nižším rozsahem výběrového souboru. Ze získaných výsledků lze předpokládat, že na hladině významnost a = 0,05 bude obsah CP látek v Rulandském modrém z 94,2 % ovlivňován třídou vína a z 91 % oblastí pěstování. Pomocí T- metody byl prokázán statisticky významný rozdíl mezi třídou pozdní sběr a odrůdovým jakostním vínem. Taktéž lze pomocí této metody vypozorovat rozdíly mezi oblastí mosteckou a mělnickou, méně pak mosteckou a roudnickou, mosteckou a mikulovskou. Nebyl prokázán statisticky významný vliv ročníku, oblasti ani třídy vína na obsah resveratrolu.
  • The aim of this work was to evaluate the effect of the cultivation region, year and quality grade of wine on the content of total polyphenols in Ruland blue wine cultivated in CR. For analyses samples of Ruland blue wine from different years, vine regions of CR and from different producers were used. From obtained results could be resumed that at the level of significance a=0.05 CP content in Ruland blue wine will be effected as high as 94.2 % by quality grade of wine and as high as 91 % by region of cultivation. By T-test statistically significant difference between the quality grade late harvets and variety quality wine was found. There were differences among Most and Melnik regions, in lesser extent among Most and Roudnice, and Most and Mikulov vineregions. Year, region and quality grade did not stattstically affected the content of resveratrol. (en)
Title
  • Obsah celkových polyfenolických látek a resveratrolu v Rulandském modrém vypěstovaném v ČR
  • Obsah celkových polyfenolických látek a resveratrolu v Rulandském modrém vypěstovaném v ČR (cs)
  • Content of total polyphenols and resveratrol in Ruland blue wine cultivated in CR (en)
skos:prefLabel
  • Obsah celkových polyfenolických látek a resveratrolu v Rulandském modrém vypěstovaném v ČR
  • Obsah celkových polyfenolických látek a resveratrolu v Rulandském modrém vypěstovaném v ČR (cs)
  • Content of total polyphenols and resveratrol in Ruland blue wine cultivated in CR (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/03:00005155!RIV/2004/MSM/412104/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 286-289
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 412100002)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 618896
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/03:00005155
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Ruland blue wine; content of total polyphenols; resveratrol content; effect of region of cultivation; effect of year of cultivation; effect of quality grade (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E085177F25AA]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník 34. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Lachman, Jaromír
  • Pivec, Vladimír
  • Hejtmánková, Alena
  • Orsák, Matyáš
  • Faitová, Kateřina
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářský
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-6-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software