About: Kolísání obsahu celkových polyfenolických látek a resveratrolu v lahvích Tramínu stejné šarže     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • 12 lahví vína Tramínu, ročník 2000, pozdní sklizeň z oblasti Žernoseky bylo analyzováno na obsah celkových polyfenolů a resveratrolu s cílem stanovit jejich rozdílnost. Celkové polyfenoly byly stanoveny spektrofotometricky s Folin-Ciocalteuovým činidlem na spektrofotometru Helios gamma (Spectronic Unicam, Velká Británie) proti slepému pokusu při vlnové délce 765 nm. Hodnoty celkových polyfenolů jsou vyjádřeny jako mg gallové kyseliny v 1 litru vína. Pro stanovení obsahu resveratrolu byla použita vysokoúčinná kapalinová chromatografie s isokratickou elucí na stavebnicovém systému od firmy WatersTM pro identifikaci v UV a viditelné oblasti (čerpadlo WatersTM 616, automatický dávkovač WatersTM 717, detektor PDA WatersTM 996). Mobilní fáze - směs acetonitril/voda (75:25, V/V), s pH upraveným kyselinou trifluoroctovou na hodnotu 1,5. Kolona ODS - Hypersil -250x4,6 mm, 5 um. Vlnová délka - 307 nm. Průtok - 1 ml.min-1 (Burns et al., 2000). Eluční čas resveratrolu - 25 min. Doba analýzy jednoho vzorku - 60 mi
  • Twelve bottles of Tramin wine obtained directly from a producer, year 2000, late harvest, Žernoseky wine production region, were investigated for total polyphenol and resveratrol content with the aim to determine the differences among them. Total polyphenol content was determined spectrophotometrically with Folin-Ciocalteaus´ phenol reagent on the spectrophotometer Helios gamma at 765 nm. Resveratrol content was determined by HPLC on the WatersTM chromatograph (HPLC pump WatersTM 616, automatic sampler WatersTM 616, UV-VIS detector PDA WatersTM 996, column 250x4.6 mm, 5 mm ODS-Hypersil using isocratic elution with mobile phase acetonitrile-water (75:25, V/V) with detection at the wavelenght 307 nm, elution rate 1 ml.min-1. Total polyphenol content ranged in the interval 250.9 - 283.9 mg.L-1 (average value 270.4 mg.L-1) and resveratrol content ranged from 0.047 to 0.073 mg.L-1 (average content 0.063 mg.L-1). From obtained results could be concluded that the examples without standard conditions during m (en)
Title
  • Kolísání obsahu celkových polyfenolických látek a resveratrolu v lahvích Tramínu stejné šarže
  • Kolísání obsahu celkových polyfenolických látek a resveratrolu v lahvích Tramínu stejné šarže (cs)
  • Differences in polyphenol and resveratrol content among bottles of Tramin wine of the same production series. (en)
skos:prefLabel
  • Kolísání obsahu celkových polyfenolických látek a resveratrolu v lahvích Tramínu stejné šarže
  • Kolísání obsahu celkových polyfenolických látek a resveratrolu v lahvích Tramínu stejné šarže (cs)
  • Differences in polyphenol and resveratrol content among bottles of Tramin wine of the same production series. (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/03:00005154!RIV/2004/MSM/412104/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 167-170
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 412100002)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 612362
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/03:00005154
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • bottles of Tramin wine; total polyphenols; resveratrol; differences within same series (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [02DAD19B9DFF]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Univerzita Pardubice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Pardubice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Vitamíny 2003 - Přírodní antioxidanty a volné radikály
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Lachman, Jaromír
  • Pivec, Vladimír
  • Hejtmánková, Alena
  • Šulc, Miloslav
  • Faitová, Kateřina
  • Dudjak, Jiří
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita Pardubice
https://schema.org/isbn
  • 80-7194-549-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software