Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - wine is in human nutrition significant source of antioxidants and resveratrol. In the samples of Riesling total polyphenol content was determined spectrophotometrically with Folin-Ciocalteau reagent and resveratrol with HPLC method. Contents were influenced mainly by the locality of cultivation, year of cultivation and the the technology of production. There were significant differences. (en)
- V lidské výživě je víno významným zdrojem antioxidantů a resveratrolu. Ve vzorcích Ryzlinku rýnského vypěstovaného v různých vinařských oblastech ČR byl sledován obsah celkových polyfenolických látek (CP) a resveratrolu. Obsah CP byl stanovován modifikovanou metodou stanovení spektrofotometricky pomocí Folin-Ciocalteuova činidla. Pro stanovení resveratrolu byla použita HPLC metoda s isokratickou elucí. Obsah CP i resveratrolu v Ryzlinku rýnském byl nejvíce ovlivněn pěstební vinařskou oblastí a ročníkem,je však ovlivněn také technologickým zpracováním. Nejvyšší obsah resveratrolu byl naměřen ve vínech z roudnické oblasti (0,218 - 0,421 mg.l-1), u pozdního sběru (0,06 - 0,36 mg.l-1) a u ročníku - 1994 (0,07 - 0,42 mg.l-1). Nejvyšší obsah CP byl naměřen ve vínech ze žernosecké oblasti (271 - 392 mg.l-1), u ročníku 1994 (392 - 532,7 mg.l-1) . Nejnižší obsah resveratrolu byl naměřen ve vínech z žernosecké oblasti (0,06 - 0,18 mg.l-1), u třídy odrůdové jakostní (0,02 - 0,14 mg.l-1) a u ročníku 1985 (0,06 m
|
Title
| - Content of total polyphenol content and resveratrol in Riesling (en)
- Obsah celkových polyfenolických látek a resveratrolu v Ryzlinku rýnském
- Obsah celkových polyfenolických látek a resveratrolu v Ryzlinku rýnském (cs)
|
skos:prefLabel
| - Content of total polyphenol content and resveratrol in Riesling (en)
- Obsah celkových polyfenolických látek a resveratrolu v Ryzlinku rýnském
- Obsah celkových polyfenolických látek a resveratrolu v Ryzlinku rýnském (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/03:00005153!RIV/2004/MSM/412104/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/03:00005153
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - polyphenols; resveratrol; Riesling (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník souhrnů sdělení 30. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Lachman, Jaromír
- Pivec, Vladimír
- Faitová, Kateřina
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |