Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The effect of quantitative feed restriction on carcass content and food value of rabbit meat was studied. Rabbits were fattened from 35 to 84 days of age. The rabbits were divided into 5 groups (8 rabbits in group), group 1 fed ad libitum, group 2 was restricted from 35 to 42 days of age, group 3 was restricted from 42 to 49 days of age, group 4 was restricted from 56 to 63 days of age, group 5 was restricted from 35 to 49 days of age and from 56 to 63 days of age. Restricted feeding did not affect thedressing percentage. The loin of carcass weight was significantly influenced by groups with restricted feeding from 56 to 63 days of age. The restriction decreased share of kidney fat from carcass. (en)
- Byl sledován vliv kvantitativní restrikce na složení jatečného trupu a nutriční hodnotu králičího masa. Jatečný rozbor a analýzy svalstva hřbetu a stehen byly prováděny u 40 králíků Hyplus ve věku 84 dnů. Králíci byli krmeni ad libitum (skupina 1), restringováni mezi 35.-42.dnem věku (skupina 2), 42.-49.dnem věku (skupina 3), 56.-63. dnem věku (skupina 4) a 35.-49. a 56.-63.dnem věku (skupina 5). Jatečná výtěžnost nebyla restrikcí ovlivněna, u skupin, kde byla restrikce mezi 56.-63.dnem věku došlo ke snížení podílu hřbetu z jatečného trupu. Restrikce snížila obsah ledvinového tuku. Restrikcí byl signifikantně ovlivněn obsah cholesterolu a energetická hodnota svalstva stehen a hřbetu, ve hřbetním svalstvu obsah tuku, bílkovin a hydrohyprolinu.
|
Title
| - The effect of quantitative feed restriction on dressing percentage and meat quality (en)
- Jatečná užitkovost a kvalita masa brojlerových králíků při kvantitativní restrikci
- Jatečná užitkovost a kvalita masa brojlerových králíků při kvantitativní restrikci (cs)
|
skos:prefLabel
| - The effect of quantitative feed restriction on dressing percentage and meat quality (en)
- Jatečná užitkovost a kvalita masa brojlerových králíků při kvantitativní restrikci
- Jatečná užitkovost a kvalita masa brojlerových králíků při kvantitativní restrikci (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/02:00004240!RIV/2003/MSM/412103/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/02:00004240
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - rabbit, restriction, meat quality (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník - XXIX. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Tůmová, Eva
- Skřivanová, Věra
- Zita, Lukáš
- Kacerovská, Libuše
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |