Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In our tests were utilised theoretic knowledges about quality of wheat from look at food product technology. At the same time oneself at this way was evaluated wheat in their production influence in direct biological tests on the laboratory white rat. Inincrease tests was determinate PER - protein efficiency ration. By statistical methods were appreciated the correlation of values for food processing and values of PER. Narrowest relationship was between swelling of gluten and PER. (en)
- Cílem naší studie bylo najít některé znaky, které by s malým ekonomickým nákladem, ale s vysokou spolehlivostí dokázaly zhodnotit nutriční hodnotu pšenice a její pravděpodobnou produkční hodnotu u prasat. Pro potravinářské hodnocení se používá řada znaků, které charakterizují vhodnost pšenic pro různé typy zpracování, pekárenské, pečivárenské, těstovinářské a jiné. Tyto znaky však nevystihují nutriční hodnotu, nutnou pro zhodnocení obilnin při jejich krmivářském využití. Vyhodnotili jsme závislosti vybraných potravinářských a PER (produkční index bílkovin) a hledali hodnoty, které by byly využitelné pro vyjádření nutriční kvality pšenice, které by konkrétní odrůdu pšenice určovaly pro zařazení mezi krmné pšenice.
|
Title
| - STANOVENÍ PRODUKČNÍ ÚČINNOSTI PŠENIC JAKO POŽADAVEK PRO VÝBĚR SPECIALIZOVANÝCH KRMNÝCH ODRŮD
- STANOVENÍ PRODUKČNÍ ÚČINNOSTI PŠENIC JAKO POŽADAVEK PRO VÝBĚR SPECIALIZOVANÝCH KRMNÝCH ODRŮD (cs)
- DETERMINATION OF PRODUCTION EFFICIENCY OF WHEAT LIKE A REQUIEREMENT FOR SELECTION SPECIALIZE FEEDING VARIETIES (en)
|
skos:prefLabel
| - STANOVENÍ PRODUKČNÍ ÚČINNOSTI PŠENIC JAKO POŽADAVEK PRO VÝBĚR SPECIALIZOVANÝCH KRMNÝCH ODRŮD
- STANOVENÍ PRODUKČNÍ ÚČINNOSTI PŠENIC JAKO POŽADAVEK PRO VÝBĚR SPECIALIZOVANÝCH KRMNÝCH ODRŮD (cs)
- DETERMINATION OF PRODUCTION EFFICIENCY OF WHEAT LIKE A REQUIEREMENT FOR SELECTION SPECIALIZE FEEDING VARIETIES (en)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/02:00004141!RIV/2003/MSM/412103/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/02:00004141
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Wheat, PER, food value, feeding value (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník - příspěvků ze IV. rocniku mezinarodní vědecké konference Agroregion 2002
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Mudřík, Zdeněk
- Kodeš, Alois
- Hučko, Boris
- Stehlíková, K.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |