Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V našich pokusech bylo použito teoretických znalostí o kvalitě pšenice z pohledu potravinářské technologie. Krmná hodnota pšenice byla hodnocena v biologických testech na laboratorních potkanech. Nejužší závislost byla nalezena mezi hodnotou bobtnání lepku a hodnotou PER. Z pohledu biochemického i fyziologického je to opodstatnělé, avšak velkým nedostatkem, pro který nelze tyto výsledky považovat za prokazatelné je ta skutečnost, že dovolená chyba při stanovení bobtnavosti lepku mezi laboratořemi je menšího rozsahu než variabilita hodnot PER ve sledovaných souborech Přesto se domníváme, že tato cesta je jednou z cest, která nám může krmnou hodnotu pšenic definovat.
- In our tests were utilised theoretic knowledges about quality of wheat from look at food product technology. At the same time oneself at this way was evaluated wheat in their production influence in direct biological tests on the laboratory white rat. Inincrease tests was determinate PER - protein efficiency ration. By statistical methods were appreciated the correlation of values for food processing and values of PER. Narrowest relationship was between swelling of gluten and PER. (en)
|
Title
| - IT IS POSSIBLE UTILIZE OF CULTIVATE VALUES OF FOOD WHEAT ALSO AT FEEDING WHEAT (en)
- LZE VYUŽÍT ŠLECHTITELSKÝCH HODNOT POTRAVINÁŘSKÝCH PŠENIC I U PŠENIC KRMNÝCH
- LZE VYUŽÍT ŠLECHTITELSKÝCH HODNOT POTRAVINÁŘSKÝCH PŠENIC I U PŠENIC KRMNÝCH (cs)
|
skos:prefLabel
| - IT IS POSSIBLE UTILIZE OF CULTIVATE VALUES OF FOOD WHEAT ALSO AT FEEDING WHEAT (en)
- LZE VYUŽÍT ŠLECHTITELSKÝCH HODNOT POTRAVINÁŘSKÝCH PŠENIC I U PŠENIC KRMNÝCH
- LZE VYUŽÍT ŠLECHTITELSKÝCH HODNOT POTRAVINÁŘSKÝCH PŠENIC I U PŠENIC KRMNÝCH (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/02:00003772!RIV/2003/MSM/412103/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/02:00003772
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Wheat, feeding value, PER content of protein, production effectivity (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Mudřík, Zdeněk
- Kodeš, Alois
- Hučko, Boris
- Stehlíková, K.
- Hájková, J.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |