Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Effect of increased temperature and humidity (accelerated ageing test) on the phenolic compounds content in grain of five wheat varieties in the years 1998 and 1999 was studied. Content of total polyphenols was determined spectrophotometrically, free phenolic acids and coumarins by HPLC. Higher temperature and humidity cause statistically significant increase of total polyphenol content. At the same time content of free sinapic and vanillic acids, which posses in their structure methoxyl groups, decreases and increase of levels of caffeic and gallic acid with free hydroxyl group was found. (en)
- V této práci jsme se zabývali experimentálním studiem obsahu polyfenolických látek, volných fenolických kyselin a kumarinů v zrnu pěti odrůd pšenice obecné (Triticum aestivum L.) vlivem zvýšené teploty a vlhkosti (test urychleného stárnutí) na obsah a zastoupení fenolických sloučenin v tomto rostlinném materiálu, který byl získán v letech 1998 a 1999. Obsah celkových polyfenolů byl stanoven spektrofotometricky, volné fenolické kyseliny a kumariny pomocí HPLC. Působením zvýšené teploty a vlhkosti dochází ke statisticky významnému nárůstu obsahu CP. Zároveň dochází k poklesu obsahu volné sinapové a vanilové kyseliny, které mají ve své struktuře methoxylové skupiny a k nárůstu obsahu kávové a gallové kyseliny s volnými hydroxylovými skupinami.
|
Title
| - Vliv zvýšené teploty a vlhkosti na polyfenolický komplex zrna vybraných odrůd pšenice obecné (Triticum aestivum L.)
- Vliv zvýšené teploty a vlhkosti na polyfenolický komplex zrna vybraných odrůd pšenice obecné (Triticum aestivum L.) (cs)
- Effect of enhanced temperature and humidity on polyphenolic complex of the grain of selected wheat varieties (Triticum aestivum L.) (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv zvýšené teploty a vlhkosti na polyfenolický komplex zrna vybraných odrůd pšenice obecné (Triticum aestivum L.)
- Vliv zvýšené teploty a vlhkosti na polyfenolický komplex zrna vybraných odrůd pšenice obecné (Triticum aestivum L.) (cs)
- Effect of enhanced temperature and humidity on polyphenolic complex of the grain of selected wheat varieties (Triticum aestivum L.) (en)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/02:00003741!RIV/2003/MSM/412103/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/02:00003741
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - wheat grain; accelerated ageing test; effect of increased temperature; effect of increased humidity; total polyphenols; phenolic acids; coumarins; changes in phenolic acids (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Vliv abiotických a biotických stresů na vlastnosti rostlin 2002 (sborník příspěvků)
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Lachman, Jaromír
- Pivec, Vladimír
- Orsák, Matyáš
- Dudjak, Jiří
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká zemědělská univerzita v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |