About: Komplex vybraných sekundárních metabolitů brambor a pohanky po gama-, UV- a mikrovlnném ozáření     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Tři typy pohanky (pohanka setá - Fagopyrum esculentum Moench. odrůdy Pyra - diploidní, Emka - tetraploidní a pohanka tatarská [tatarka] - F. tataricum Gärtner) a hlízy dvou odrůd brambor Kordoba - varný typ B a Rosella - varný typ B) byly vystaveny UV-C záření (l=253,7 nm, P = 75 W) po dobu 0 (kontrola), 42 a 84 hodin (v období 14 dní), g-záření (zdrojem izotop 60Co - firma Artim Praha) v dávce 0 Gy (kontrola), 50 Gy a 100 Gy, mikrovlnnému záření (mikrovlnná trouba, P = 90 W) v celkové sumě 0 (kontrola), 200 a 400 s (po dobu 14 dní). Naklíčená semena pohanky a vzrostlé rostliny byly vystaveny UV-A záření (l=365,5 nm, P = 125 W) po dobu 0 (kontrola), 42 a 84 hodin (v období 14 dní), g-záření (zdrojem izotop 60Co) v dávce 0 Gy (kontrola), 50 Gy a 100 Gy, mikrovlnnému záření (mikrovlnná trouba, P = 90 W) v celkové sumě 0 (kontrola), 200 a 400 s (po dobu 14 dní). Brambory obsahovaly průměrně 300-680 mg.kg-1 askorbové kyseliny v sušině. Vlivem UV-C a g-záření docházelo k poklesu obsahu askorbové kyseliny
  • Tři typy pohanky (pohanka setá - Fagopyrum esculentum Moench. odrůdy Pyra - diploidní, Emka - tetraploidní a pohanka tatarská [tatarka] - F. tataricum Gärtner) a hlízy dvou odrůd brambor Kordoba - varný typ B a Rosella - varný typ B) byly vystaveny UV-C záření (l=253,7 nm, P = 75 W) po dobu 0 (kontrola), 42 a 84 hodin (v období 14 dní), g-záření (zdrojem izotop 60Co - firma Artim Praha) v dávce 0 Gy (kontrola), 50 Gy a 100 Gy, mikrovlnnému záření (mikrovlnná trouba, P = 90 W) v celkové sumě 0 (kontrola), 200 a 400 s (po dobu 14 dní). Naklíčená semena pohanky a vzrostlé rostliny byly vystaveny UV-A záření (l=365,5 nm, P = 125 W) po dobu 0 (kontrola), 42 a 84 hodin (v období 14 dní), g-záření (zdrojem izotop 60Co) v dávce 0 Gy (kontrola), 50 Gy a 100 Gy, mikrovlnnému záření (mikrovlnná trouba, P = 90 W) v celkové sumě 0 (kontrola), 200 a 400 s (po dobu 14 dní). Brambory obsahovaly průměrně 300-680 mg.kg-1 askorbové kyseliny v sušině. Vlivem UV-C a g-záření docházelo k poklesu obsahu askorbové kyseliny (en)
Title
  • Komplex vybraných sekundárních metabolitů brambor a pohanky po gama-, UV- a mikrovlnném ozáření
  • Komplex vybraných sekundárních metabolitů brambor a pohanky po gama-, UV- a mikrovlnném ozáření (cs)
  • Complex of selected potato and buckwheat secondary metabolites after gamma-, UV- and microwave irradiation. Complex of selected potato and buckwheat secondary metabolites after g-, UV- and microwave irradiation. (en)
skos:prefLabel
  • Komplex vybraných sekundárních metabolitů brambor a pohanky po gama-, UV- a mikrovlnném ozáření
  • Komplex vybraných sekundárních metabolitů brambor a pohanky po gama-, UV- a mikrovlnném ozáření (cs)
  • Complex of selected potato and buckwheat secondary metabolites after gamma-, UV- and microwave irradiation. Complex of selected potato and buckwheat secondary metabolites after g-, UV- and microwave irradiation. (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/01:00002627!RIV/2002/MSM/412102/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 44-45
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 412100002)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 684488
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/01:00002627
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • polyfenoly; polyfenolické kyseliny; rutin; askorbová kyselina; brambory; pohanka; g-, UV- a mikrovlnné ozáření (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [54826F7D9454]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník souhrnů sdělení XXXII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Lachman, Jaromír
  • Pivec, Vladimír
  • Orsák, Matyáš
  • Vejdová, M.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářský
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-3-0
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software