Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Tři typy pohanky (pohanka setá - Fagopyrum esculentum Moench. odrůdy Pyra - diploidní, Emka - tetraploidní a pohanka tatarská [tatarka] - F. tataricum Gärtner) a hlízy dvou odrůd brambor Kordoba - varný typ B a Rosella - varný typ B) byly vystaveny UV-C záření (l=253,7 nm, P = 75 W) po dobu 0 (kontrola), 42 a 84 hodin (v období 14 dní), g-záření (zdrojem izotop 60Co - firma Artim Praha) v dávce 0 Gy (kontrola), 50 Gy a 100 Gy, mikrovlnnému záření (mikrovlnná trouba, P = 90 W) v celkové sumě 0 (kontrola), 200 a 400 s (po dobu 14 dní). Naklíčená semena pohanky a vzrostlé rostliny byly vystaveny UV-A záření (l=365,5 nm, P = 125 W) po dobu 0 (kontrola), 42 a 84 hodin (v období 14 dní), g-záření (zdrojem izotop 60Co) v dávce 0 Gy (kontrola), 50 Gy a 100 Gy, mikrovlnnému záření (mikrovlnná trouba, P = 90 W) v celkové sumě 0 (kontrola), 200 a 400 s (po dobu 14 dní). Brambory obsahovaly průměrně 300-680 mg.kg-1 askorbové kyseliny v sušině. Vlivem UV-C a g-záření docházelo k poklesu obsahu askorbové kyseliny
- Tři typy pohanky (pohanka setá - Fagopyrum esculentum Moench. odrůdy Pyra - diploidní, Emka - tetraploidní a pohanka tatarská [tatarka] - F. tataricum Gärtner) a hlízy dvou odrůd brambor Kordoba - varný typ B a Rosella - varný typ B) byly vystaveny UV-C záření (l=253,7 nm, P = 75 W) po dobu 0 (kontrola), 42 a 84 hodin (v období 14 dní), g-záření (zdrojem izotop 60Co - firma Artim Praha) v dávce 0 Gy (kontrola), 50 Gy a 100 Gy, mikrovlnnému záření (mikrovlnná trouba, P = 90 W) v celkové sumě 0 (kontrola), 200 a 400 s (po dobu 14 dní). Naklíčená semena pohanky a vzrostlé rostliny byly vystaveny UV-A záření (l=365,5 nm, P = 125 W) po dobu 0 (kontrola), 42 a 84 hodin (v období 14 dní), g-záření (zdrojem izotop 60Co) v dávce 0 Gy (kontrola), 50 Gy a 100 Gy, mikrovlnnému záření (mikrovlnná trouba, P = 90 W) v celkové sumě 0 (kontrola), 200 a 400 s (po dobu 14 dní). Brambory obsahovaly průměrně 300-680 mg.kg-1 askorbové kyseliny v sušině. Vlivem UV-C a g-záření docházelo k poklesu obsahu askorbové kyseliny (en)
|
Title
| - Komplex vybraných sekundárních metabolitů brambor a pohanky po gama-, UV- a mikrovlnném ozáření
- Komplex vybraných sekundárních metabolitů brambor a pohanky po gama-, UV- a mikrovlnném ozáření (cs)
- Complex of selected potato and buckwheat secondary metabolites after gamma-, UV- and microwave irradiation. Complex of selected potato and buckwheat secondary metabolites after g-, UV- and microwave irradiation. (en)
|
skos:prefLabel
| - Komplex vybraných sekundárních metabolitů brambor a pohanky po gama-, UV- a mikrovlnném ozáření
- Komplex vybraných sekundárních metabolitů brambor a pohanky po gama-, UV- a mikrovlnném ozáření (cs)
- Complex of selected potato and buckwheat secondary metabolites after gamma-, UV- and microwave irradiation. Complex of selected potato and buckwheat secondary metabolites after g-, UV- and microwave irradiation. (en)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/01:00002627!RIV/2002/MSM/412102/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/01:00002627
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - polyfenoly; polyfenolické kyseliny; rutin; askorbová kyselina; brambory; pohanka; g-, UV- a mikrovlnné ozáření (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník souhrnů sdělení XXXII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Lachman, Jaromír
- Pivec, Vladimír
- Orsák, Matyáš
- Vejdová, M.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářský
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |