Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The experiment was made for trainig nutrition effect of feeding scrap of rape (Brassica napus). Four groups of the laboratory rats (Rattus norvegicus) were feeded by mixtures of different rape´s scrap during three weeks. The rats were weighted before andafter experiment and was found out weight gain. After experimental´s period the animals had been wasted and then subdued the dissection. Samples of the thyreoid gland, liver was taken away for histology investigation and it also was ascertained weight o f these organs. In the end we can state that in our case the feeding rape´s rest were possible to give to a domestic animals without a negative effect on their healthy (en)
- Tato studie byla vytvořena na základě potřeby prozkoumat skutečný nutriční a zdravotní účinek řepkových zkrmitelných zbytků v závislosti na způsobu technologie jejich zpracování a to zejména se zaměřením na efekt glukosinolátů přítomných v řepce olejné. Testovanou CDP směsí byly krmeny tři experimentální skupiny (n=24) laboratorních potkanů. Účinek krmiva byl sledován v růstovém pokuse po dobu tří týdnů. Hodnotili jsme celkový a denní přírůstek živé hmotnosti experimentálních potkanů, množství přijatého krmiva, konverzi krmiva a celkové množství přijatého dusíku. Na konci studie byla zvířata utracena a podrobena pitvě, při které jsme preparovali štítnou žlázu a játra laboratorních potkanů. Poté jsme zjišťovali hmotnost těchto orgánů a také jsme vytvořili příslušné histologické preparáty. Po celkovém vyhodnocení studie je možné konstatovat, že se v našem pokuse neprokázal významný negativní nutriční vliv řepkových zkrmitelných zbytků ani jejich nepříznivý vliv na zdravotní stav modelových zvířat.
|
Title
| - Zhocdnocení dietetického účinku zkrmitelných řepkových zbytků v závislosti na způsobu zpracování
- Zhocdnocení dietetického účinku zkrmitelných řepkových zbytků v závislosti na způsobu zpracování (cs)
- EVALUATION OF NUTRITION EFFECT OF FEEDING RAPE´S SCRAP DEPENDING ON THE WAY OF THE TECHNOLOGICAL PROCESS (en)
|
skos:prefLabel
| - Zhocdnocení dietetického účinku zkrmitelných řepkových zbytků v závislosti na způsobu zpracování
- Zhocdnocení dietetického účinku zkrmitelných řepkových zbytků v závislosti na způsobu zpracování (cs)
- EVALUATION OF NUTRITION EFFECT OF FEEDING RAPE´S SCRAP DEPENDING ON THE WAY OF THE TECHNOLOGICAL PROCESS (en)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/01:00002382!RIV/2002/MSM/412102/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/01:00002382
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Brassica napus, laboratory rats, rapeseed meal, thyreoid gland. (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - IV. Kábrtovy dietetické dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hučko, Boris
- Kudweis, M.
- Eberová, J.
- Hořejšová, V.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |