Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim is to complement the application of the methodology to a system of production management in the food chain based on risk analysis methodologies for evaluating the main suppliers of food ingredients of plant origin. The proposed methodology in a simple but effective form would ensure the elimination of health and health risks of vegetable raw materials for food production, particularly from the perspective of reducing chemical risks (minimal residue, inc. Heavy metals and nitrates) and micro (coliform bacteria, streptococci, etc.). Access should be included in the supply of quality control and evaluation of suppliers. (en)
- Cílem uplatnění metodiky je doplnit systém zajištění řízené produkce v potravinovém řetězci založený na analýze rizik metodikou hodnocení dodavatelů hlavní potravinářské suroviny rostlinného původu. Předložená metodika v zjednodušené, nicméně efektivní formě by zajišťovala eliminaci zdravotních a hygienických rizik u surovin rostlinného původu pro výrobu potravin, a to zejména z pohledu snižování rizik chemických (minimální limity reziduí, vč. obsahu těžkých kovů a dusičnanů) a mikrobiálních (koliformní bakterie, streptokoky aj.). Přístup by měl být zahrnut do oblasti kontroly kvality dodávek a hodnocení dodavatelů.
- Cílem uplatnění metodiky je doplnit systém zajištění řízené produkce v potravinovém řetězci založený na analýze rizik metodikou hodnocení dodavatelů hlavní potravinářské suroviny rostlinného původu. Předložená metodika v zjednodušené, nicméně efektivní formě by zajišťovala eliminaci zdravotních a hygienických rizik u surovin rostlinného původu pro výrobu potravin, a to zejména z pohledu snižování rizik chemických (minimální limity reziduí, vč. obsahu těžkých kovů a dusičnanů) a mikrobiálních (koliformní bakterie, streptokoky aj.). Přístup by měl být zahrnut do oblasti kontroly kvality dodávek a hodnocení dodavatelů. (cs)
|
Title
| - Využití standardu GLOBALGAP při hodnocení dodavatelů potravinářské suroviny rostlinného původu za účelem zajištění bezpečnosti potravin
- Using the GLOBALGAP standard for supplier evaluating of food materials of plant origin to ensure food safety (en)
- Využití standardu GLOBALGAP při hodnocení dodavatelů potravinářské suroviny rostlinného původu za účelem zajištění bezpečnosti potravin (cs)
|
skos:prefLabel
| - Využití standardu GLOBALGAP při hodnocení dodavatelů potravinářské suroviny rostlinného původu za účelem zajištění bezpečnosti potravin
- Using the GLOBALGAP standard for supplier evaluating of food materials of plant origin to ensure food safety (en)
- Využití standardu GLOBALGAP při hodnocení dodavatelů potravinářské suroviny rostlinného původu za účelem zajištění bezpečnosti potravin (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41110/10:47431!RIV11-MSM-41110___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...certifikacniOrgan
| - Státní zemědělská a potravinářská inspekce
|
http://linked.open.../datumCertifikace
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Ekonomický přínos plyne ze zavedení předběžného opatření, které předejde problémům s bezpečností produktu a tím i nákladům (a výdajům) s tím spojených. Podle odborného odhadu pro středně velký zpracovatelský podnik se pohybuje okolo 2 mil. Kč.
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41110/10:47431
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| - Hodnocení podle GLOBALGAPu
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Standard, GLOBALGAP, food, safety, plant origins, supplier (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...okalizaceVysledku
| - Smlouva o uplatnění certifikované metodiky č. 01/2010 Českým národním certifikačním fórem
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - Osvědčení SZPI č. 1/2010/SZPI ze dne 5.12.2010; ISBN: 978-80-213-2135-9
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Šánová, Petra
- Berka, Lubomír
|
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |