About: Hořčice - pěstitelský rádce     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In the Czech Republic mustard usually represents 1 – 2 % of plants growing area. Approximately 70 – 90 % of all production is exported, half of the amount as a seed and the same amount as a source for production of table mustard. This publication is focused on Sinapis alba L. because about 95 % of mustard has its origin in this kind of plant. Fundamental differences in growing regarding Brassica juncea L. are mentioned as well. Publication contains a classification of mustard, its importance in the Czech Republic, use and trade with seed, as well as the requirements for environment and insertion into a rotation of crops, type and seed. Moreover the publication deals with growing technology, fertilization, protection, pre-harvest measures, harvest and post-harvest treatment. Other part of the publication describes the quality of white mustard, market requirements and a summary of growing technology of white mustard for a high yield of seeds. (en)
  • Hořčice v ČR obvykle zaujímá 1–2% z plochy osevu plodin. Přibližně 70–90% produkce jde na export v dělení přibližně na poloviny jako osivo a jako zdroj pro výrobu stolních hořčic. Protože asi 95% hořčice pochází z druhu Sinapis alba L. - hořčice bílá, je publikace zaměřena na tuto plodinu. Jsou ale uvedeny základní odlišnosti pěstování pro hořčici sareptskou (Brassica juncea L.). Publikace obsahuje členění hořčic a jejich význam v ČR, užití a obchod se semenem, požadavky na prostředí a zařazení do osevního postupu, odrůdy a osivo hořčice. Dále pěstitelskou technologii, hnojení, ochranu, předsklizňová opatření, sklizeň a posklizňové ošetření. Součástí je také kvalita hořčice bílé, tržní požadavky a přehled komplexní pěstitelské technologie hořčice bílé pro vysoké výnosy semen.
  • Hořčice v ČR obvykle zaujímá 1–2% z plochy osevu plodin. Přibližně 70–90% produkce jde na export v dělení přibližně na poloviny jako osivo a jako zdroj pro výrobu stolních hořčic. Protože asi 95% hořčice pochází z druhu Sinapis alba L. - hořčice bílá, je publikace zaměřena na tuto plodinu. Jsou ale uvedeny základní odlišnosti pěstování pro hořčici sareptskou (Brassica juncea L.). Publikace obsahuje členění hořčic a jejich význam v ČR, užití a obchod se semenem, požadavky na prostředí a zařazení do osevního postupu, odrůdy a osivo hořčice. Dále pěstitelskou technologii, hnojení, ochranu, předsklizňová opatření, sklizeň a posklizňové ošetření. Součástí je také kvalita hořčice bílé, tržní požadavky a přehled komplexní pěstitelské technologie hořčice bílé pro vysoké výnosy semen. (cs)
Title
  • Hořčice - pěstitelský rádce
  • Hořčice - pěstitelský rádce (cs)
  • Mustard - growing guide (en)
skos:prefLabel
  • Hořčice - pěstitelský rádce
  • Hořčice - pěstitelský rádce (cs)
  • Mustard - growing guide (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41110/07:23523!RIV08-MSM-41110___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • x
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 424740
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41110/07:23523
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 978-80-87111-01-7
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • mustard, growing, quality, method, yield (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A5DC05E2304A]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • x
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • x
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Zukalová, Helena
  • Prášilová, Marie
  • Vašák, Jan
  • Mikšík, Vlastimil
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software