Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The development of the pig genetic potential for meat efficiency requires consistent monitoring and analysis of the all factors including slaughter weight, which scientifically affects the results of the optimal realization of the pigs slaughters. Investigation of the slaughter weight of the pigs and percentage of lean meat was confirmed, that while increasing of the slaughter weight the percentage of lean meat is decreased. On the basis of this assessment the optimal slaughter weight for slaughter pigs was suggested. The limit of the slaughter weight of the pigs for optimal realization to the category S and E is up to 110 kg. The optimal weight of the pigs fluctuates between 105 – 107 kg. The data about the meatiness are then the feedback information for breeders and authors of hybridization programs. Thanks to statistical data it is possible to lead better the breeding and the total production of slaughter pigs. (en)
- Rozvíjení genetického potenciálu prasat pro masnou užitkovost vyžaduje dùsledné sledování a vyhodnocování všech faktorù vèetnì vyskladòovací hmotnosti, která výsledky optimálního zpenìžování jateèných prasat výraznì ovlivòuje. Sledování závislosti mezi porážkovou hmotností jateèných prasat a podílem libové svaloviny byla potvrzena skuteènost, že se zvyšující se porážkovou hmotností dochází ke snižování podílu libového masa. Na základì provedeného šetøení byla navržena optimální porážková hmotnost pro jateèná prasata. Hranice živé hmotnosti pro optimální zatøiïování do kategorii S a E je do 110 kg. Ve sledovaném souboru se optimální hmotnost pohybovala v rozmezí 105-107 kg. Údaje o zmasilosti jsou potom zpìtnou informací pro šlechtitele a tvùrce hybridizaèních programù. Díky tìmto získaným údajùm lze lépe usmìròovat plemenitbu a celkovou produkci jateèných prasat.
- Rozvíjení genetického potenciálu prasat pro masnou užitkovost vyžaduje dùsledné sledování a vyhodnocování všech faktorù vèetnì vyskladòovací hmotnosti, která výsledky optimálního zpenìžování jateèných prasat výraznì ovlivòuje. Sledování závislosti mezi porážkovou hmotností jateèných prasat a podílem libové svaloviny byla potvrzena skuteènost, že se zvyšující se porážkovou hmotností dochází ke snižování podílu libového masa. Na základì provedeného šetøení byla navržena optimální porážková hmotnost pro jateèná prasata. Hranice živé hmotnosti pro optimální zatøiïování do kategorii S a E je do 110 kg. Ve sledovaném souboru se optimální hmotnost pohybovala v rozmezí 105-107 kg. Údaje o zmasilosti jsou potom zpìtnou informací pro šlechtitele a tvùrce hybridizaèních programù. Díky tìmto získaným údajùm lze lépe usmìròovat plemenitbu a celkovou produkci jateèných prasat. (cs)
|
Title
| - ZÁVISLOST ZMASILOSTI JATEČNÝCH PRASAT NA PORÁŽKOVÉ HMOTNOSTI
- ZÁVISLOST ZMASILOSTI JATEČNÝCH PRASAT NA PORÁŽKOVÉ HMOTNOSTI (cs)
- RELATION OF MEATINESS OF SLAUGHTER PIGS TO SLAUGHTER WEIGHT (en)
|
skos:prefLabel
| - ZÁVISLOST ZMASILOSTI JATEČNÝCH PRASAT NA PORÁŽKOVÉ HMOTNOSTI
- ZÁVISLOST ZMASILOSTI JATEČNÝCH PRASAT NA PORÁŽKOVÉ HMOTNOSTI (cs)
- RELATION OF MEATINESS OF SLAUGHTER PIGS TO SLAUGHTER WEIGHT (en)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41110/05:9891!RIV06-GA0-41110___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(GP525/02/D172), Z(MSM6046070901)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41110/05:9891
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - weight, slaughter pigs and percentage of lean meat (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Aktuální problémy šlechtění chovu, zdraví a produkce prasat
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kovářová, Kateřina
- Samek, Miroslav
- Kunc, P.
- Ledvinka, Zdeněk
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |