Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The enlargement of various kind and origin food offer is for consumer big advantageous but on the other hand the large scale of products leads to the loss of orientation in the market very often. The consumer under pressure of the wide offers of the different prices and in the differences of requirements and preferences is begun to focus on food quality. The appreciation of the particular quality characteristics is provided by microbiological, chemical, physical and sensor methods. Especially the sensor appreciation of the food is high significant characteristic that miss possibility of quantification. The percentage of the sensor characteristic on the whole food quality is wary high (60%) while chemical and physical characteristic create approximately 40% hygienic characteristic up to 20%, packaging 10%, nutritive characteristic up to 10% and specific characteristic up to 10%. According to the latest opinion the sensor appreciation of the food quality is non sustainable. The detail rules for appr (en)
- Vzhledem k tomu, že spotřeba konzumního mléka ve světě i u nás má klesající tendenci, existují pochopitelné snahy zpracovatelů mléka tuto z hlediska zdravotních aspektů nepříznivou situaci řešit. Jednou z možností jak oživit poptávku po mléce, je zlepšení jeho senzorických vlastností, které spotřebitel při konzumaci automaticky posuzuje. Konzumní mléko může vykazovat v určité míře chuťové vady způsobené některými senzoricky aktivními látkami pocházejícími z krmné dávky dojnic a řadu chuťových vad mléka mohou za určitých podmínek vyvolat také mikroorganizmy. Také samotný technologický proces zpracování mléka, zejména tepelné ošetření může vyvolat chuťové změny mléka, které jsou patrné zejména u vysoce tepelně ošetřeného mléka. Toto mléko označované jako UHT mléko se krátce ohřívá přímým způsobem zpravidla na teplotu vyšší než 130°C. Má dlouhou trvanlivost a může se skladovat při běžných teplotách, což je výhodné zejména pro obchodní sítě, s jejichž rozvojem u nás výroba tohoto druhu mléka výrazně sto
- Vzhledem k tomu, že spotřeba konzumního mléka ve světě i u nás má klesající tendenci, existují pochopitelné snahy zpracovatelů mléka tuto z hlediska zdravotních aspektů nepříznivou situaci řešit. Jednou z možností jak oživit poptávku po mléce, je zlepšení jeho senzorických vlastností, které spotřebitel při konzumaci automaticky posuzuje. Konzumní mléko může vykazovat v určité míře chuťové vady způsobené některými senzoricky aktivními látkami pocházejícími z krmné dávky dojnic a řadu chuťových vad mléka mohou za určitých podmínek vyvolat také mikroorganizmy. Také samotný technologický proces zpracování mléka, zejména tepelné ošetření může vyvolat chuťové změny mléka, které jsou patrné zejména u vysoce tepelně ošetřeného mléka. Toto mléko označované jako UHT mléko se krátce ohřívá přímým způsobem zpravidla na teplotu vyšší než 130°C. Má dlouhou trvanlivost a může se skladovat při běžných teplotách, což je výhodné zejména pro obchodní sítě, s jejichž rozvojem u nás výroba tohoto druhu mléka výrazně sto (cs)
|
Title
| - FUZZY MODEL OF CONSUMER MILK QUALITY APPRACIATION (en)
- FUZZY MODEL HODNOCENÍ KVALITY MLÉKA SPOTŘEBITELEM
- FUZZY MODEL HODNOCENÍ KVALITY MLÉKA SPOTŘEBITELEM (cs)
|
skos:prefLabel
| - FUZZY MODEL OF CONSUMER MILK QUALITY APPRACIATION (en)
- FUZZY MODEL HODNOCENÍ KVALITY MLÉKA SPOTŘEBITELEM
- FUZZY MODEL HODNOCENÍ KVALITY MLÉKA SPOTŘEBITELEM (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41110/04:5801!RIV/2005/GA0/411105/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41110/04:5801
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - consumer, food quality, sensor appreciation and fuzzy model (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Problemy intensyfikacji produkcji zwierzecej z uwzglednieniem ochony srodowiska i standardow UE
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kovářová, Kateřina
- Samek, Miroslav
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |