Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Research institute of Brewing and Malting solved a problem of concentrating of brewery waste for later usage. As a first step was developed waste kieselguhr separator, later was developed a volume filter of new generation. To compare with old separator working in two steps, new volume filter operares faster and more economically. The volume filter was used for a concentration of waste kieselguhr, kieselguhr regenerated in the wet way by caustic, brewery yeast from fermentation cellar, CCT and lager cellar. This equipment was used as well to press sludges from whirlpool. Using a volume filter to press hot sludges from whirlpool or waste yeast was possible to obtain 30 % dry matter. After pressing a waste kieselguhr was reached 40 % of dry matter. (en)
- Výzkumný ústav pivovarský a sladařský řešil možnosti zahušťování a využití tekutých pivovarských odpadů. Od původního odlučovače odpadní křemeliny byl vyvinut objemový lis nové generace. Oproti časově náročnému odlučovači, pracujícímu ve dvou technologických krocích, objemový lis pracuje rychleji a ekonomičtěji. V objemovém lisu bylo provedeno zahušťování odpadní křemeliny, dále křemeliny po regeneraci mokrým alkalickým postupem, pivovarských kvasnic ze spilky, CKT a ležáckého sklepa. Dále byla lisována kalová mladina z vířivé kádě. Při použití objemového lisu bylo dosaženo 30 %hm. sušiny při zahuš´tování hrubých kalů z vířivé kádě a při lisování odpadních kvasnic. Při zahušťování odpadní křemeliny bylo dosaženo 40 %hm. obsahu sušiny.
- Výzkumný ústav pivovarský a sladařský řešil možnosti zahušťování a využití tekutých pivovarských odpadů. Od původního odlučovače odpadní křemeliny byl vyvinut objemový lis nové generace. Oproti časově náročnému odlučovači, pracujícímu ve dvou technologických krocích, objemový lis pracuje rychleji a ekonomičtěji. V objemovém lisu bylo provedeno zahušťování odpadní křemeliny, dále křemeliny po regeneraci mokrým alkalickým postupem, pivovarských kvasnic ze spilky, CKT a ležáckého sklepa. Dále byla lisována kalová mladina z vířivé kádě. Při použití objemového lisu bylo dosaženo 30 %hm. sušiny při zahuš´tování hrubých kalů z vířivé kádě a při lisování odpadních kvasnic. Při zahušťování odpadní křemeliny bylo dosaženo 40 %hm. obsahu sušiny. (cs)
|
Title
| - Zpracování pivovarských odpadů pomocí objemového filtru
- Zpracování pivovarských odpadů pomocí objemového filtru (cs)
- Brewery waste materials cultivation using volume filter (en)
|
skos:prefLabel
| - Zpracování pivovarských odpadů pomocí objemového filtru
- Zpracování pivovarských odpadů pomocí objemového filtru (cs)
- Brewery waste materials cultivation using volume filter (en)
|
skos:notation
| - RIV/60193697:_____/99:#0000297!RIV06-MPO-60193697
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60193697:_____/99:#0000297
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - brewing; kieselguhr; filtration (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - 18. Pivovarské a sladařské dny Průhonice
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
|