About: Zpracování pivovarských odpadů pomocí objemového filtru     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Research institute of Brewing and Malting solved a problem of concentrating of brewery waste for later usage. As a first step was developed waste kieselguhr separator, later was developed a volume filter of new generation. To compare with old separator working in two steps, new volume filter operares faster and more economically. The volume filter was used for a concentration of waste kieselguhr, kieselguhr regenerated in the wet way by caustic, brewery yeast from fermentation cellar, CCT and lager cellar. This equipment was used as well to press sludges from whirlpool. Using a volume filter to press hot sludges from whirlpool or waste yeast was possible to obtain 30 % dry matter. After pressing a waste kieselguhr was reached 40 % of dry matter. (en)
  • Výzkumný ústav pivovarský a sladařský řešil možnosti zahušťování a využití tekutých pivovarských odpadů. Od původního odlučovače odpadní křemeliny byl vyvinut objemový lis nové generace. Oproti časově náročnému odlučovači, pracujícímu ve dvou technologických krocích, objemový lis pracuje rychleji a ekonomičtěji. V objemovém lisu bylo provedeno zahušťování odpadní křemeliny, dále křemeliny po regeneraci mokrým alkalickým postupem, pivovarských kvasnic ze spilky, CKT a ležáckého sklepa. Dále byla lisována kalová mladina z vířivé kádě. Při použití objemového lisu bylo dosaženo 30 %hm. sušiny při zahuš´tování hrubých kalů z vířivé kádě a při lisování odpadních kvasnic. Při zahušťování odpadní křemeliny bylo dosaženo 40 %hm. obsahu sušiny.
  • Výzkumný ústav pivovarský a sladařský řešil možnosti zahušťování a využití tekutých pivovarských odpadů. Od původního odlučovače odpadní křemeliny byl vyvinut objemový lis nové generace. Oproti časově náročnému odlučovači, pracujícímu ve dvou technologických krocích, objemový lis pracuje rychleji a ekonomičtěji. V objemovém lisu bylo provedeno zahušťování odpadní křemeliny, dále křemeliny po regeneraci mokrým alkalickým postupem, pivovarských kvasnic ze spilky, CKT a ležáckého sklepa. Dále byla lisována kalová mladina z vířivé kádě. Při použití objemového lisu bylo dosaženo 30 %hm. sušiny při zahuš´tování hrubých kalů z vířivé kádě a při lisování odpadních kvasnic. Při zahušťování odpadní křemeliny bylo dosaženo 40 %hm. obsahu sušiny. (cs)
Title
  • Zpracování pivovarských odpadů pomocí objemového filtru
  • Zpracování pivovarských odpadů pomocí objemového filtru (cs)
  • Brewery waste materials cultivation using volume filter (en)
skos:prefLabel
  • Zpracování pivovarských odpadů pomocí objemového filtru
  • Zpracování pivovarských odpadů pomocí objemového filtru (cs)
  • Brewery waste materials cultivation using volume filter (en)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/99:#0000297!RIV06-MPO-60193697
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 12
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TC4-061)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 759758
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/99:#0000297
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • brewing; kieselguhr; filtration (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0C23B64EDB3C]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Průhonice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • 18. Pivovarské a sladařské dny Průhonice
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Šruma, Tomáš
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
issn
  • 0023-5830
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software