About: Traceability of proanthocyanidins during the brewing process using LC-HR/MS mass spectroscopy (poster)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Proanthocyanidins represent a group of condensed flavan-3-ols, such as procyanidins, prodelphinidins and propelargonidins that can be found in many plants. Hops and barley, as an ingredients used in the brewing industry, represent an important natural sources of these bioactive polyphenols, which can contribute to prevention of several civilization diseases, owing to their antioxidant and radical scavenging activity. Previously study showed that in the hops can be found significant amounts of di-, tri- and tetramer proanthocyanidins consisting of (epi)catechin and (epi)gallocatechin. The intention of this work was to determine the proanthocyanidins composition and describe their changes during whole beer brewing process. 37th Brewing and Malting Conference. Pilsen, Czech Republic, October 23-24, 2014. (en)
  • Proanthokyanidiny představují skupinu kondenzovaných flavan-3-olů, a to, prokyanidinů, prodelphinidinů a propelargonidinů, které lze nalézt v mnoha rostlinách. Chmel a ječmen, jzákladní suroviny piva, jsou významným přírodních zdrojů těchto bioaktivních polyfenolů, které mohou přispět k prevenci některých civilizačních chorob, vzhledem k jejich schopnosti zachycovat volné radikály radikálů (antioxidační schopnost). Dřívější studie ukázala, že v chmelu lze nalézt značné množství di-, tri- a tetramer proanthokyanidinů složené z jednotek (epi) katechinu a (epi) gallocatechinu Záměrem této práce bylo zjistit profil proantokyanidinů ve chmelu a jeho změnu během celého varního procesu. 37. Pivovarsko-sladařský seminář, Plzeň, 23.-24.10. 2014.
  • Proanthokyanidiny představují skupinu kondenzovaných flavan-3-olů, a to, prokyanidinů, prodelphinidinů a propelargonidinů, které lze nalézt v mnoha rostlinách. Chmel a ječmen, jzákladní suroviny piva, jsou významným přírodních zdrojů těchto bioaktivních polyfenolů, které mohou přispět k prevenci některých civilizačních chorob, vzhledem k jejich schopnosti zachycovat volné radikály radikálů (antioxidační schopnost). Dřívější studie ukázala, že v chmelu lze nalézt značné množství di-, tri- a tetramer proanthokyanidinů složené z jednotek (epi) katechinu a (epi) gallocatechinu Záměrem této práce bylo zjistit profil proantokyanidinů ve chmelu a jeho změnu během celého varního procesu. 37. Pivovarsko-sladařský seminář, Plzeň, 23.-24.10. 2014. (cs)
Title
  • Traceability of proanthocyanidins during the brewing process using LC-HR/MS mass spectroscopy (poster) (en)
  • Využití spojení LC a HR/AM hmotnostní spektrometrie pro sledování změn profilu proanthokyanidinů během pivovarského procesu (poster)
  • Využití spojení LC a HR/AM hmotnostní spektrometrie pro sledování změn profilu proanthokyanidinů během pivovarského procesu (poster) (cs)
skos:prefLabel
  • Traceability of proanthocyanidins during the brewing process using LC-HR/MS mass spectroscopy (poster) (en)
  • Využití spojení LC a HR/AM hmotnostní spektrometrie pro sledování změn profilu proanthokyanidinů během pivovarského procesu (poster)
  • Využití spojení LC a HR/AM hmotnostní spektrometrie pro sledování změn profilu proanthokyanidinů během pivovarského procesu (poster) (cs)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/14:#0001023!RIV15-MZE-60193697
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 55177
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/14:#0001023
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • proanthocyanidins; hop; beer; traceability; liquid chromatography with mass spectroscopy detection (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0389DCA4B76F]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Olšovská, Jana
  • Dušek, Martin
  • Mikyška, Alexandr
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software