About: Changes in vitamin E content at malting of hulless barley     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Z provedených experimentů vyplývá, že při porovnání rozdílů obsahu zdravotně prospěšných látek při sladování dvou odrůd bezpluchého ječmene, bylo zjištěno, že u odrůdy AF Cesar byl obsah většiny sledovaných látek (s výjimkou obsahu β-trienolu a luteinu) vyšší než u odrůdy AF Lucius. Delší čas sladování se pozitivně projevil na zvýšení obsahu těchto látek. Aktivita enzymu SOD byla délkou sladování ovlivněna pozitivně. Vyšší aktivitu enzymu SOD měla odrůda AF Lucius.
  • Z provedených experimentů vyplývá, že při porovnání rozdílů obsahu zdravotně prospěšných látek při sladování dvou odrůd bezpluchého ječmene, bylo zjištěno, že u odrůdy AF Cesar byl obsah většiny sledovaných látek (s výjimkou obsahu β-trienolu a luteinu) vyšší než u odrůdy AF Lucius. Delší čas sladování se pozitivně projevil na zvýšení obsahu těchto látek. Aktivita enzymu SOD byla délkou sladování ovlivněna pozitivně. Vyšší aktivitu enzymu SOD měla odrůda AF Lucius. (cs)
  • During the performed experiments, the comparison of differences of for health beneficial substances at malting two varieties of hulless barley showed that in the variety AF Cesar content of most of the studied substances (with the exception of content of β-trienol and lutein) was higher than in the variety AF Lucius. Longer malting time was positively reflected in the increased content of these substances. Activity of SOD enzyme was positively affected by the malting time. The variety AF Lucius had a higher SOD activity. (en)
Title
  • Changes in vitamin E content at malting of hulless barley (en)
  • Změny obsahu vitaminu E při sladování bezpluchého ječmene
  • Změny obsahu vitaminu E při sladování bezpluchého ječmene (cs)
skos:prefLabel
  • Changes in vitamin E content at malting of hulless barley (en)
  • Změny obsahu vitaminu E při sladování bezpluchého ječmene
  • Změny obsahu vitaminu E při sladování bezpluchého ječmene (cs)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/14:#0000980!RIV15-MZE-60193697
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI111B053)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 57621
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/14:#0000980
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • malt; vitamin E (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [696C889910BF]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků, XLIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Benešová, Karolína
  • Hartman, Ivo
  • Psota, Vratislav
  • Sachambula, Lenka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86909-09-7
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software