About: Fermented dairy products with addition of malts     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Addition of malt extract (5 % w/w) or saccharidificated malt grains (15 % w/w) to milk was tested to form dairy products fermented by mesophilic culture, yoghurt culture or probiotic strains Lactobacillus acidophilus CCDM 151 or Enterococcus durans CCDM 922. While the saccharidificated malt didn´t exhibit any significant influence on the starters, malt extract even inhibited growth of the probiotic ones. Moreover, malt extract deteriorated taste during storage of the product, which could be caused by proteolytic and other enzymes present. Nevertheless, formulas and technologies were suggested to form acceptable dairy products. One of them, product with saccharidificated malt fermented by Ent. durans, was attractive for 73 % of assessors. (en)
  • Testován byl přídavek sladového výtažku (5 % hm.) nebo zrn zcukřeného sladu (15 % hm.) do mléka a příprava mléčných produktů fermentovaných kulturami mezofilní, jogurtovou nebo probiotickými kmeny Lactobacillus acidophilus CCDM 151 nebo Enterococcus durans CCDM 922. Zatímco zcukřený slad na kultury žádný významný vliv neměl, sladový výtažek probiotické kmeny dokonce inhiboval. Kromě toho sladový výtažek zhoršoval chuť produktů v průběhu skladování, což mohlo být způsobeno přítomnými proteolytickými a jinými enzymy. U přijatelných produktů byly navrženy receptury a technologie pro jejich výrobu. Jeden z nich, a to produkt se zcukřeným sladem fermentovaný kulturou Ent. durans, byl žádoucí pro 73 % hodnotitelů.
  • Testován byl přídavek sladového výtažku (5 % hm.) nebo zrn zcukřeného sladu (15 % hm.) do mléka a příprava mléčných produktů fermentovaných kulturami mezofilní, jogurtovou nebo probiotickými kmeny Lactobacillus acidophilus CCDM 151 nebo Enterococcus durans CCDM 922. Zatímco zcukřený slad na kultury žádný významný vliv neměl, sladový výtažek probiotické kmeny dokonce inhiboval. Kromě toho sladový výtažek zhoršoval chuť produktů v průběhu skladování, což mohlo být způsobeno přítomnými proteolytickými a jinými enzymy. U přijatelných produktů byly navrženy receptury a technologie pro jejich výrobu. Jeden z nich, a to produkt se zcukřeným sladem fermentovaný kulturou Ent. durans, byl žádoucí pro 73 % hodnotitelů. (cs)
Title
  • Fermented dairy products with addition of malts (en)
  • Fermentované mléčné výrobky s přídavkem sladů
  • Fermentované mléčné výrobky s přídavkem sladů (cs)
skos:prefLabel
  • Fermented dairy products with addition of malts (en)
  • Fermentované mléčné výrobky s přídavkem sladů
  • Fermentované mléčné výrobky s přídavkem sladů (cs)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/13:#0000822!RIV14-MZE-60193697
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI101B090)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 138
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 74891
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/13:#0000822
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • prebiotics; malt extract; saccharidification; sensory evaluation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A5C6932A6B02]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy - Zpravodaj
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hartman, Ivo
issn
  • 1212-950X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software