Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Kvalita sladu je ovlivněna podmínkami v průběhu sladařského klíčení a fyziologickým stavem obilky ječmene, který je závislý na hloubce dormance. Ve sladovnách je nutné vytvořit optimální podmínky pro aktivaci enzymatického aparátu a zároveň omezit růst embrya a dýchání klíčící obilky. Úprava obsahu etylenu v mezizrnném plynu klíčícího ječmene vyvolá v embryu změny vedoucí ke zlepšení jakosti sladu nebo dosažení stejných parametrů kvality sladu za kratší čas sladování.
- Kvalita sladu je ovlivněna podmínkami v průběhu sladařského klíčení a fyziologickým stavem obilky ječmene, který je závislý na hloubce dormance. Ve sladovnách je nutné vytvořit optimální podmínky pro aktivaci enzymatického aparátu a zároveň omezit růst embrya a dýchání klíčící obilky. Úprava obsahu etylenu v mezizrnném plynu klíčícího ječmene vyvolá v embryu změny vedoucí ke zlepšení jakosti sladu nebo dosažení stejných parametrů kvality sladu za kratší čas sladování. (cs)
- Quality of malt is influenced partly by conditions existing during the process of malt germination and partly by the physiological status of barley kernels, which is dependent on the depth of dormancy. This means that in malt houses it is necessary to create optimum conditions for the activation of enzymatic apparatus and, simultaneously, also inhibition of embryonal growth and respiration of germinating kernels. The adjustation of ethylene content in the intergrain gas of germinating barley kernels induces in their embrya changes, which result in increased malt quality and shortened malting period. (en)
|
Title
| - Device for the increase in malt quality (en)
- Zařízení na zvýšení kvality sladu
- Zařízení na zvýšení kvality sladu (cs)
|
skos:prefLabel
| - Device for the increase in malt quality (en)
- Zařízení na zvýšení kvality sladu
- Zařízení na zvýšení kvality sladu (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60193697:_____/11:#0000735!RIV13-MSM-60193697
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
| |
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60193697:_____/11:#0000735
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - malting; ethylene; malt quality (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open.../licencniPoplatek
| |
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
| |
http://linked.open...atelePatentuVzoru
| - Úřad průmyslového vlastnictví
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hartman, Ivo
- Prokeš, Josef
- Ehrenbergerová, J.
- Fišerová, H.
|
http://linked.open...mniOchranaPatentu
| |
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
| |
http://linked.open...itiJinymSubjektem
| |
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
| |