About: Stanovení nižších a vyšších mastných kyselin v pivu metodou SBSE     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Předkládaná metodika umožňuje laboratoři vybavené plynovým chromatografem s plamenoionizačním detektorem rychlé stanovení nižších a vyšších mastných kyselin (kapronová, kaprylová, pelargonová, kaprinová, laurová, myristová, palmitová, stearová, olejová, linolová, linolenová kyselina) v pivu po jednoduchém a levném vyextrahování sledovaných látek ze vzorku pomocí metody extrakce na míchací tyčince (SBSE) a následné zpětné extrakce do rozpouštědla. Vyšší mastné kyseliny je možné stanovit ve formě jejich methylesterů po jejich derivatizaci. Metodika je použitelná pro rutinní kontrolu obsahu mastných kyselin v pivu.
  • Předkládaná metodika umožňuje laboratoři vybavené plynovým chromatografem s plamenoionizačním detektorem rychlé stanovení nižších a vyšších mastných kyselin (kapronová, kaprylová, pelargonová, kaprinová, laurová, myristová, palmitová, stearová, olejová, linolová, linolenová kyselina) v pivu po jednoduchém a levném vyextrahování sledovaných látek ze vzorku pomocí metody extrakce na míchací tyčince (SBSE) a následné zpětné extrakce do rozpouštědla. Vyšší mastné kyseliny je možné stanovit ve formě jejich methylesterů po jejich derivatizaci. Metodika je použitelná pro rutinní kontrolu obsahu mastných kyselin v pivu. (cs)
  • By this methodology laboratory equipped with gas chromatograph and flame ionization detector can quickly determinate medium-chain and long-chain fatty acids (caproic, caprylic, nonanoic, capric, lauric, myristic, palmitic, stearic, oleic, linoleic, linolenic acid) in beer after easy and low cost extraction using stir bar sorptive extraction (SBSE) method folllowed by solvent back extraction. Long-chain fatty acids were determined as methyl esters after methylation. This methodology can be used for routine control of beer. (en)
Title
  • Stanovení nižších a vyšších mastných kyselin v pivu metodou SBSE
  • Stanovení nižších a vyšších mastných kyselin v pivu metodou SBSE (cs)
  • Determination of medium-chain and long-chain fatty acids in beer by SBSE method (en)
skos:prefLabel
  • Stanovení nižších a vyšších mastných kyselin v pivu metodou SBSE
  • Stanovení nižších a vyšších mastných kyselin v pivu metodou SBSE (cs)
  • Determination of medium-chain and long-chain fatty acids in beer by SBSE method (en)
skos:notation
  • %22neuvedeno%22
  • RIV/60193697:_____/11:#0000642!RIV12-MSM-60193697
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0570)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ministerstvo zemědělství, Úsek potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Těšnov 17, 117 05 Praha 1
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Metodika snižuje jednorázově vstupní investice (vakuový manifold a pumpa) o zhruba 25 000 tisíc Kč ve srovnání s běžně používanou SPE metodou. Další úspory vznikají opakovatelným použitím SBSE tyčinky a minimalizací spotřeby rozpouštědel.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 232024
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/11:#0000642
http://linked.open...terniIdentifikace
  • MSMT-1M0570/M001
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • medium-chain fatty acids; long-chain fatty acids; GC; SBSE; beer (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [518BC2215348]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Výtisk metodiky (ISBN 978-80-86576-46-6) má k dispozici smluvní uživatel metodiky, dále je v tištěné i elektronické podobě archivován u poskytovatele metodiky (VÚPS) a u poskytovatele dotace (MŠMT)
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Osvědčení o uznání uplatnění certifikované metodiky v souladu s podmínkami %22Metodiky hodnocení výsledků výzkumu a vývoje%22 vydané Ministerstvem zemědělství, Úsekem potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Těšnov 17, 117 05 Praha 1
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Horák, Tomáš
  • Kellner, Vladimír
  • Olšovská, Jana
  • Čejka, Pavel
  • Hašková, Danuša
  • Jurková, Marie
  • Čulík, Jiří
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software