About: Nutriční hodnocení sladů z obilovin a pseudoobilovin     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Nutritional evaluation of seven types of barley malt /diastatic, munich, pilsner, caramel, dark caramel, ingrained), rye malt, three types of wheat malt (wheat, diastatic, caramel) and three types of buckwheat malt (kilning at 55 °C, kilning at 105 °C and caramel) was realized. Antioxidant activity of malts by methods DPPH and FRAP and content of total polyphenols were determined. Analysed malts will be used to improve nutritional, sensory and texture quality of breads and pastry in cooperation with bakery factory. (en)
  • Byly provedeny nutriční analýzy 6 druhů ječných sladů (diastatického,mnichovského, plzeňského, karamelového, tmavého karamelového, barvícího), žitného, 3 druhů pšeničného (pšeničný, diastatický, karamelový) a 3 druhů pohankového (hvozděny při 55 °C, hvozděný při 105°, karamelový) sladu. Byla stanovena i antioxidační aktivita sladů metodou DPPH a FRAP a obsah celkových polyfenolů. Analyzované slady budou využity ve spolupráci s pekárenským závodem pro zlepšení nutričních, senzorických a texturních vlastností chleba a pečiva.
  • Byly provedeny nutriční analýzy 6 druhů ječných sladů (diastatického,mnichovského, plzeňského, karamelového, tmavého karamelového, barvícího), žitného, 3 druhů pšeničného (pšeničný, diastatický, karamelový) a 3 druhů pohankového (hvozděny při 55 °C, hvozděný při 105°, karamelový) sladu. Byla stanovena i antioxidační aktivita sladů metodou DPPH a FRAP a obsah celkových polyfenolů. Analyzované slady budou využity ve spolupráci s pekárenským závodem pro zlepšení nutričních, senzorických a texturních vlastností chleba a pečiva. (cs)
Title
  • Nutriční hodnocení sladů z obilovin a pseudoobilovin
  • Nutriční hodnocení sladů z obilovin a pseudoobilovin (cs)
  • Nutritional evaluation of malts, made from cereals and pseudocereals (en)
skos:prefLabel
  • Nutriční hodnocení sladů z obilovin a pseudoobilovin
  • Nutriční hodnocení sladů z obilovin a pseudoobilovin (cs)
  • Nutritional evaluation of malts, made from cereals and pseudocereals (en)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/11:#0000639!RIV12-MZE-60193697
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI101B090)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 10
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 216890
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/11:#0000639
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • malts; nutritional evaluation; antioxidant activity; total polyphenols (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CAE5097FA5DB]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • LIX
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hartman, Ivo
  • Prokeš, Josef
  • Vavreinová, S.
issn
  • 0139-6013
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software