About: Stanovení antioxidační aktivity sladu a piva     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Certifikovaná metodika stanovení antioxidační aktivity sladu, piva a meziproduktů jejich výroby je určena pro sladařské a pivovarské laboratoře i další pracoviště zabývající se hodnocením sladařské /pivovarské kvality ječmene a sladu. Hodnocení antioxidační aktivity je novým kritériem při posuzování kvality sladu. Metodika je určena pro podnikové laboratoře, umožňuje hodnotit antioxidační aktivitu vyráběného sladu a ve spojení s laboratorním sladováním i antioxidační potenciál nakupovaného ječmene a změn antioxidačních vlastností při skladování. Metodika je proto vhodným nástrojem pro šlechtění sladovnických odrůd ječmene s vysokým antioxidačním potenciálem a bude zařazena spolu se stanovením polyfenolů jako pomocné kritérium pro hodnocení odrůd vhodných pro České pivo dle Chráněného zeměpisného označení EU. V pivovaru může být tato metodika vodítkem při zpracování sladu s ohledem na senzorickou stabilitu piv a nástrojem mezioperační kontroly antioxidačních vlastností od sladu po pivo stočené do transportních obalů. Uplatnění metodiky přinese zkvalitnění provozní kontroly od nákupu sladu přes hodnocení meziproduktů výroby piva a finálního výrobku z hlediska udržení nebo zlepšení senzorické stability piv. Deklarace antioxidačních vlastností potravin a nápojů je používána některými zahraničními výrobci, a může být tedy použita jako další marketingový nástroj k posílení pozic českých producentů sladu a piva.
  • Certifikovaná metodika stanovení antioxidační aktivity sladu, piva a meziproduktů jejich výroby je určena pro sladařské a pivovarské laboratoře i další pracoviště zabývající se hodnocením sladařské /pivovarské kvality ječmene a sladu. Hodnocení antioxidační aktivity je novým kritériem při posuzování kvality sladu. Metodika je určena pro podnikové laboratoře, umožňuje hodnotit antioxidační aktivitu vyráběného sladu a ve spojení s laboratorním sladováním i antioxidační potenciál nakupovaného ječmene a změn antioxidačních vlastností při skladování. Metodika je proto vhodným nástrojem pro šlechtění sladovnických odrůd ječmene s vysokým antioxidačním potenciálem a bude zařazena spolu se stanovením polyfenolů jako pomocné kritérium pro hodnocení odrůd vhodných pro České pivo dle Chráněného zeměpisného označení EU. V pivovaru může být tato metodika vodítkem při zpracování sladu s ohledem na senzorickou stabilitu piv a nástrojem mezioperační kontroly antioxidačních vlastností od sladu po pivo stočené do transportních obalů. Uplatnění metodiky přinese zkvalitnění provozní kontroly od nákupu sladu přes hodnocení meziproduktů výroby piva a finálního výrobku z hlediska udržení nebo zlepšení senzorické stability piv. Deklarace antioxidačních vlastností potravin a nápojů je používána některými zahraničními výrobci, a může být tedy použita jako další marketingový nástroj k posílení pozic českých producentů sladu a piva. (cs)
  • Certified methodology for determining the antioxidant activity of malt, beer and intermediate products of its production is intended for malting and brewing laboratories and other facilities engaged in the evaluation of malting / brewing quality of barley and malt. Evaluation of antioxidant activity is a new criterion for assessing the quality of malt. The methodology is intended for corporate laboratories, allows to evaluate the antioxidant activity of malt and produced in conjunction with laboratory and reconciling purchased barley antioxidant potential antioxidant properties and changes during storage. The methodology is therefore a useful tool for breeding of malting barley varieties with high antioxidant potential and will be included along with the determination of polyphenols as an auxiliary criterion for the evaluation of varieties suitable for Czech beer under the EU Protected Geographical Indication. This methodology can be used to guide the processing of malt in the brewery. It is a tool for process control of the antioxidant properties of malt for beer rolled into transport containers. The application of the methodology will improve operational control over the purchase of malt from the beer production,intermediates and final product in terms of maintaining or improving the sensory stability of beers. Declaration of antioxidant properties of food and drink is used by some foreign manufacturers, and can therefore be used as an additional marketing tool to strengthen the position of Czech producers of malt and beer. (en)
Title
  • Stanovení antioxidační aktivity sladu a piva
  • Stanovení antioxidační aktivity sladu a piva (cs)
  • Determination of antioxidant activity of malt and beer (en)
skos:prefLabel
  • Stanovení antioxidační aktivity sladu a piva
  • Stanovení antioxidační aktivity sladu a piva (cs)
  • Determination of antioxidant activity of malt and beer (en)
skos:notation
  • %22neuvedeno%22
  • RIV/60193697:_____/11:#0000618!RIV12-MSM-60193697
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(1M0570), Z(MSM6019369701)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ministerstvo zemědělství ČR, Odbor rostlinných komodit
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Ekonomické přínosy uplatnění metodiky ve výrobní praxi jsou nepřímé, jedná se o nástroj pro zkvalitnění kontroly nákupu surovin, ječmene a sladu a provozní kontroly při výrobě sladu a piva a nástroj pro hodnocení kvality při šlechtění odrůd ječmene.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 231972
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/11:#0000618
http://linked.open...terniIdentifikace
  • MSMT-1M0570/M004
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • antioxidant activity; malt; beer (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [47F28E95D0BC]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Výtisk metodiky (ISBN 978-80-86576-50-3) má k dispozici smluvní uživatel metodiky, dále je v tištěné i elektronické podobě archivován u poskytovatele metodiky (VÚPS) a u poskytovatele dotace (MŠMT)
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • osvědčení 153329/2011-MZE-17222 ze dne 24. srpna 2011
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Prokeš, Josef
  • Hašková, Danuša
  • Mikyška, Alexandr
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software