About: Determination of Beer Drinkability     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Drinkability of beer is generally understood as a beer attribute which encourages the consumers to drink more. It implies the total harmony of flavour, aroma and appearance of a drink. The consumer must be looking forward to drinking the next glass. For the evaluation of drinkability different approaches other than for sensory assessment must be applied. The issue is mainly physiological; hence an unconscious reaction of the consumer and not a conscious reaction based on his mind or habit. These could be factors accomplished by monitoring his drinking behaviour with regard to a time profile. It is assumed that beer which encourages drinking (beer with higher drinkability) would be consumed faster than a beer with lower drinkability. This means that the volume of beer drunk in a definite time will correlate with the beer drinkability. The suggested method for drinkability assessment is based on this fact. Statistical method was used for their evaluation. (en)
  • Pitelnost piva je všeobecně chápána jako vlastnost piva, která nabádá konzumenta k dalšímu napití. Spočívá v celkové harmonii chuti, vůně a vzhledu tohoto nápoje; zákazník se musí těšit na další sklenici. Při hodnocení pitelnosti je třeba postupovat odlišně od běžného senzorického hodnocení piva. Předmětem sledování musí být především fyziologická, tedy nevědomá reakce spotřebitele, a ne reakce vědomá, která vychází z jeho názorů, zvyklostí atd. To lze provést sledováním způsobu jeho chování při konzumaci nápoje, tj. jaký je časový profil konzumace. Lze předpokládat, že pivo pobízející k dalšímu napití (pitelnější pivo), bude konzumováno rychleji než pivo méně pitelné. Čili objem spotřebovaného piva v určitém časovém úseku bude korelovat s pitelností piva. Z této skutečnosti vychází i navržená metodika stanovení pitelnosti piva, k jejíž vyhodnocení se použijí matematicko- statistické metody.
  • Pitelnost piva je všeobecně chápána jako vlastnost piva, která nabádá konzumenta k dalšímu napití. Spočívá v celkové harmonii chuti, vůně a vzhledu tohoto nápoje; zákazník se musí těšit na další sklenici. Při hodnocení pitelnosti je třeba postupovat odlišně od běžného senzorického hodnocení piva. Předmětem sledování musí být především fyziologická, tedy nevědomá reakce spotřebitele, a ne reakce vědomá, která vychází z jeho názorů, zvyklostí atd. To lze provést sledováním způsobu jeho chování při konzumaci nápoje, tj. jaký je časový profil konzumace. Lze předpokládat, že pivo pobízející k dalšímu napití (pitelnější pivo), bude konzumováno rychleji než pivo méně pitelné. Čili objem spotřebovaného piva v určitém časovém úseku bude korelovat s pitelností piva. Z této skutečnosti vychází i navržená metodika stanovení pitelnosti piva, k jejíž vyhodnocení se použijí matematicko- statistické metody. (cs)
Title
  • Determination of Beer Drinkability (en)
  • Stanovení pitelnosti piva
  • Stanovení pitelnosti piva (cs)
skos:prefLabel
  • Determination of Beer Drinkability (en)
  • Stanovení pitelnosti piva
  • Stanovení pitelnosti piva (cs)
skos:notation
  • %22neuvedeno%22
  • RIV/60193697:_____/11:#0000608!RIV12-MZE-60193697
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91B226)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • MZe, Úsek potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Těšnov 17, Praha 1
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Odhad uživatele přínosu této metodiky pro prosazení odrůdy v ČR nebo střední Evropě činí přibližně 6 mil.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 232038
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/11:#0000608
http://linked.open...terniIdentifikace
  • QI91B226/M003
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • beer; drinkability; consumption; statics (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [06156EF6BCC7]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Výtisk metodiky (ISBN 978-80-86576-49-7) mají k dispozici 3 smluvní uživatelé metodiky, dále je v tištěné i elektronické podobě archivována u poskytovatele metodiky (VÚPS) a u poskytovatele dotace (MZe)
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • č. 4/2011
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dvořák, Josef
  • Kellner, Vladimír
  • Olšovská, Jana
  • Čejka, Pavel
  • Čulík, Jiří
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software