About: Stanovení obsahu formaldehydu (methanalu) v pivu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Formaldehyde CH2O (CAS 50-0-0) is the simplest aldehyde which is concerned (according the EU classification (R-clause R23/24/25, R34, R40 a R43)) as a harmful, toxic and carcinogenic compound. Some of our foreign consumers (USA, Japan) demand producer’s declaration which stated, that produced beer does not contain higher concentration of formaldehyde. Common concentration of formaldehyde in beer ranges from 0 to 100 μg/l. This proposed technique allows the laboratory, which is equipped with gas chromatograph coupled to mass spectrometer, to estimate the content of formaldehyde in sufficient selectivity and sensitivity. In case we use selected ion monitoring mod (SIM) the limit of estimation is approximately 1.0 μg/l beer. The proposed technique is designated for the control of formaldehyde content in beer and blended beverages with 3-fluorobenzaldehyde used as an internal standard. (en)
  • Formaldehyd CH2O (CAS 50-00-0) je nejjednodušším aldehydem a je považován za zdraví škodlivou, toxickou a kancerogenní látku dle klasifikace EU (R-věty R23/24/25, R34, R40 a R43). Někteří zahraniční zákazníci (USA, Japonsko) vyžadují deklaraci výrobce, že vyrobené pivo neobsahuje zvýšenou koncentraci formaldehydu. Běžná koncentrace formaldehydu v pivě se pohybuje v rozmezí 0 až 100 μg/l. Předkládaná metodika umožňuje laboratoři vybavené přístrojovým spojením plynového chromatografu s hmotnostním detektorem stanovení obsahu formaldehydu v pivu s dostatečnou selektivitou a citlivostí. Mez stanovení se v pivu v tomto případě při použití SIM módu pohybuje okolo 1,0 μg/l. Metodika je určena pro kontrolu obsahu formaldehydu v pivě a v míchaných nápojích na bázi piva s použitím 3-fluorobenzaldehydu jako vnitřního standardu.
  • Formaldehyd CH2O (CAS 50-00-0) je nejjednodušším aldehydem a je považován za zdraví škodlivou, toxickou a kancerogenní látku dle klasifikace EU (R-věty R23/24/25, R34, R40 a R43). Někteří zahraniční zákazníci (USA, Japonsko) vyžadují deklaraci výrobce, že vyrobené pivo neobsahuje zvýšenou koncentraci formaldehydu. Běžná koncentrace formaldehydu v pivě se pohybuje v rozmezí 0 až 100 μg/l. Předkládaná metodika umožňuje laboratoři vybavené přístrojovým spojením plynového chromatografu s hmotnostním detektorem stanovení obsahu formaldehydu v pivu s dostatečnou selektivitou a citlivostí. Mez stanovení se v pivu v tomto případě při použití SIM módu pohybuje okolo 1,0 μg/l. Metodika je určena pro kontrolu obsahu formaldehydu v pivě a v míchaných nápojích na bázi piva s použitím 3-fluorobenzaldehydu jako vnitřního standardu. (cs)
Title
  • Stanovení obsahu formaldehydu (methanalu) v pivu
  • The determination of the content of formaldehyde (methanal) in beer (en)
  • Stanovení obsahu formaldehydu (methanalu) v pivu (cs)
skos:prefLabel
  • Stanovení obsahu formaldehydu (methanalu) v pivu
  • The determination of the content of formaldehyde (methanal) in beer (en)
  • Stanovení obsahu formaldehydu (methanalu) v pivu (cs)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/10:#0000566!RIV11-MSM-60193697
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6019369701)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • MZE, Úsek potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, odbor bezpečnosti potravin, Těšnov 17, 117 05 Praha 1 (Oponentské řízení: doc. Ing. Pavel Dostálek, CSc. - VŠCHT Praha, Ing Petr Cuhra - SZPI Praha
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Zahraniční obchodní partneři (Japonsko, USA atd.) požadují deklaraci minimálního obsahu formaldehydu v pivě. Předložená metodika rozšiřuje kontrolu zdravotní nezávadnosti tuzemských piv, a tak podpořit možnosti exportu piv na zahraniční trhy.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 289752
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/10:#0000566
http://linked.open...terniIdentifikace
  • VÚPS/AZL/10/01
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • formaldehyde; beer; gas chromatography; mass spectrometer (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C74F688B9452]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • AZL, VÚPS, a.s., Pivovarský ústav Praha
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Osvědčení č. 4/2010
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dvořák, Josef
  • Horák, Tomáš
  • Kellner, Vladimír
  • Čejka, Pavel
  • Jurková, Marie
  • Čulík, Jiří
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software