About: Stanovení antioxidační aktivity chmele, chmelových výrobků a piva     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Metodika stanovení antioxidační aktivity chmele, chmelových výrobků i piva je uceleným postupem pro hodnocení antioxidačních vlastností od čerstvě sklizeného chmele po pivo. Je nástrojem pro zjišťování hodnoty a změn této veličiny v průběhu zpracování a skladování chmele a stejně tak i stanovení vlivu chmele při jeho zpracování v pivovaru na senzorickou stabilitu piva. V metodice je podrobně popsána vypracovaná optimální metoda stanovení antioxidační aktivity. Stanovení je možno provádět s přístrojovým vybavením běžným v laboratořích chmelařských a pivovarských podniků. Jsou uvedeny hodnoty antioxidační aktivity pro české odrůdy chmele a významné zahraniční odrůdy používané českými pivovary. Jsou uvedeny příklady pivovarské aplikace a ovlivnění antioxidační aktivity piva různými odrůdami chmele. Transfer metodiky do praxe je zajištěn smlouvami o využití metodiky uzavřenými se Svazem pěstitelů chmele ČR a Českým svazem pivovarů a sladoven.
  • Metodika stanovení antioxidační aktivity chmele, chmelových výrobků i piva je uceleným postupem pro hodnocení antioxidačních vlastností od čerstvě sklizeného chmele po pivo. Je nástrojem pro zjišťování hodnoty a změn této veličiny v průběhu zpracování a skladování chmele a stejně tak i stanovení vlivu chmele při jeho zpracování v pivovaru na senzorickou stabilitu piva. V metodice je podrobně popsána vypracovaná optimální metoda stanovení antioxidační aktivity. Stanovení je možno provádět s přístrojovým vybavením běžným v laboratořích chmelařských a pivovarských podniků. Jsou uvedeny hodnoty antioxidační aktivity pro české odrůdy chmele a významné zahraniční odrůdy používané českými pivovary. Jsou uvedeny příklady pivovarské aplikace a ovlivnění antioxidační aktivity piva různými odrůdami chmele. Transfer metodiky do praxe je zajištěn smlouvami o využití metodiky uzavřenými se Svazem pěstitelů chmele ČR a Českým svazem pivovarů a sladoven. (cs)
  • The methodics for assessment of antioxidant activity of hops, hop products and beer is whole procedure for evaluation of antioxidant features from fresh picked hops into the beer. It is a tool for this magnitude value and changes assignment in the course of hop processing and storage and for an influence of hops processed in a brewery assessment on sensorial stability of beer. Elaborated optimum method for the determination of antioxidant activity is in methodics described in detail. By the use of equipment common in the hop and brewing plant laboratories assessment can be carry out. Antioxidant activity values of Czech and important foreign hop varieties used by Czech breweries are described. Examples of brewing usage and beer antioxidant activity affecting by different hop varieties are described. By contracts about the utilization fixed with the Hop Growers Union of the Czech Republic and the Czech Beer and Malt Association the transfer of the methodics into the practice is ensured. (en)
Title
  • Stanovení antioxidační aktivity chmele, chmelových výrobků a piva
  • Stanovení antioxidační aktivity chmele, chmelových výrobků a piva (cs)
  • The assessment of antioxidant activity of hops, hop products and beer (en)
skos:prefLabel
  • Stanovení antioxidační aktivity chmele, chmelových výrobků a piva
  • Stanovení antioxidační aktivity chmele, chmelových výrobků a piva (cs)
  • The assessment of antioxidant activity of hops, hop products and beer (en)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/10:#0000545!RIV10-MZE-60193697
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1B44061)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Odbor rostlinných komodit MZE, Těšnov 17, 117 08 Praha 1
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Metodika bude využita při šlechtení, zpracování, obchodu s českým chmelem a mezioperační kontrolu v pivovaru. V konečném důsledku využití přinese vyšší kvalitu českého chmele a piva. Deklarace antioxidační aktivity výrobku je marketingovým nástrojem.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 289671
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/10:#0000545
http://linked.open...terniIdentifikace
  • UCM 1/2010
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • antioxidant activity; hops; hop products; beer (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D26E0E793E28]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s. , Metodika vydána tiskem : VÚPS, 2010, ISBN 978-80-86576-40-4
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Osvědčení o uznání uplatněné certifikované metodiky č.j. 12288/2010-17220. MZE ČR, odbor rostlinných komodit.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Krofta, K.
  • Mikyška, Alexandr
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software