About: Studium vlivu koloidní stabilizace piva sorbentem Polyclar 10 na polyfenolové antioxidanty a senzorickou stabilitu piva     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The influence of beer colloidal stability by polyphenols sorbent treatment on polyphenols composition, antioxidant activity of beer, carbonyls content and sensorial quality of fresh and three months stored beer was studied in trial brews (200 L) hopped either by aroma or bitter hops. A part of each brew was stabilized by the use of two different doses of sorbent Polyclar 10. It was found out ESR-DPPH antioxidant activity decrease only in 5–15 % after 15–40 % polyphenols of investigated groups removing by stabilization. After three months of beer storage there was not distinct influence of stabilization by Polyclar 10 on content of carbonyls originated from amino acids and higher alcohols found out. An influence of stabilization on carbonyls originated from fatty acids was apparent. After beer storage stabilized beers were sensorial evaluated to be better compared to non stabilized beers. (en)
  • Vliv koloidní stabilizace piva sorbentem polyfenolů na skladbu polyfenolů, antioxidační aktivitu piva, obsah karbonylů a senzorickou kvalitu čerstvého a tři měsíce skladovaného piva byl studován v pokusných várkách (200 l) chmelených buď aromatickým, nebo hořkým chmelem. Část piva z každé várky byla stabilizována dvěma rozdílnými dávkami sorbentu Polyclar 10. Po odstranění 15 až 40 % polyfenolových látek ze sledovaných skupin polyfenolů stabilizací byl zjištěn pokles antioxidační aktivity ESR-DPPH pouze o 5–15 %. Po třech měsících skladování piva nebyl zjištěn markantní vliv stabilizace Polyclarem 10 na obsah karbonylů tvořených z aminokyselin a vyšších alkoholů. Vliv stabilizace na obsah karbonylů tvořených z mastných kyselin byl zjevný. Senzoricky byla stabilizovaná piva po skladování hodnocena markantně lépe nežli pivo srovnávací.
  • Vliv koloidní stabilizace piva sorbentem polyfenolů na skladbu polyfenolů, antioxidační aktivitu piva, obsah karbonylů a senzorickou kvalitu čerstvého a tři měsíce skladovaného piva byl studován v pokusných várkách (200 l) chmelených buď aromatickým, nebo hořkým chmelem. Část piva z každé várky byla stabilizována dvěma rozdílnými dávkami sorbentu Polyclar 10. Po odstranění 15 až 40 % polyfenolových látek ze sledovaných skupin polyfenolů stabilizací byl zjištěn pokles antioxidační aktivity ESR-DPPH pouze o 5–15 %. Po třech měsících skladování piva nebyl zjištěn markantní vliv stabilizace Polyclarem 10 na obsah karbonylů tvořených z aminokyselin a vyšších alkoholů. Vliv stabilizace na obsah karbonylů tvořených z mastných kyselin byl zjevný. Senzoricky byla stabilizovaná piva po skladování hodnocena markantně lépe nežli pivo srovnávací. (cs)
Title
  • Studium vlivu koloidní stabilizace piva sorbentem Polyclar 10 na polyfenolové antioxidanty a senzorickou stabilitu piva
  • Studium vlivu koloidní stabilizace piva sorbentem Polyclar 10 na polyfenolové antioxidanty a senzorickou stabilitu piva (cs)
  • Study of an influence of beer colloidal stabilization by sorbent Polyclar 10 on polyphenolic antioxidants and sensorial stability of beer (en)
skos:prefLabel
  • Studium vlivu koloidní stabilizace piva sorbentem Polyclar 10 na polyfenolové antioxidanty a senzorickou stabilitu piva
  • Studium vlivu koloidní stabilizace piva sorbentem Polyclar 10 na polyfenolové antioxidanty a senzorickou stabilitu piva (cs)
  • Study of an influence of beer colloidal stabilization by sorbent Polyclar 10 on polyphenolic antioxidants and sensorial stability of beer (en)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/10:#0000532!RIV10-MSM-60193697
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0570)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 290710
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/10:#0000532
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • polyphenols; antioxidants; carbonyls; colloidal stabilization; sensorial stability; beer (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BF01197DDE25]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Kvasný průmysl
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 56
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Čejka, Pavel
  • Hašková, Danuša
  • Jurková, Marie
  • Čulík, Jiří
  • Mikyška, Alexandr
issn
  • 0023-5830
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software