Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Tato studie, zabývající se osudem fusariových mykotoxinů při výrobě piva, kdy řetězec změn začíná u ječmene, ukázala mnoho zajímavých výsledků, kdy některé z nich nebyly dosud publikovány. Významný vzrůst fusariových mykotoxinů nastal během procesu sladování, zejména ve fázi klíčení. Kromě těchto trichothecenů byla ve zvýšené míře zaznamenána přítomnost a utváření DON-3-glukosidu. Kromě toho došlo k významnému nárůstu hladiny tohoto vázaného DONu během vaření piva. Ve sladině byl jeho relativní obsah desetkrát vyšší ve srovnání se sladovým šrotem, který byl použit pro experiment. (cs)
- This study, which was concerned with the fate of Fusarium toxins in the beer production chain starting from barley, has shown many interesting results of which some have never been reported before. Significant increases of Fusarium toxins occurred during the malting process, mainly in the germination step. In addition to these trichothecenes, the presence and formation of high levels of DON-3-Glc was documented. Further significant increases in levels of this DON conjugate occurred during the brewing process. In sweet wort, its relative content was ten times higher as compared with that in malt grist taken for the processing experiment.
- This study, which was concerned with the fate of Fusarium toxins in the beer production chain starting from barley, has shown many interesting results of which some have never been reported before. Significant increases of Fusarium toxins occurred during the malting process, mainly in the germination step. In addition to these trichothecenes, the presence and formation of high levels of DON-3-Glc was documented. Further significant increases in levels of this DON conjugate occurred during the brewing process. In sweet wort, its relative content was ten times higher as compared with that in malt grist taken for the processing experiment. (en)
|
Title
| - Transfer of Fusarium mycotoxins and 'masked' deoxynivalenol (deoxynivalenol-3-glucoside) from field barley through malt to beer
- Transfer of Fusarium mycotoxins and 'masked' deoxynivalenol (deoxynivalenol-3-glucoside) from field barley through malt to beer (en)
- Přenos fusariových mykotoxinů a 'maskovaného' deoxynivalenolu (deoxynivalenol-3-glukosid) z ječmene přes slad do piva (cs)
|
skos:prefLabel
| - Transfer of Fusarium mycotoxins and 'masked' deoxynivalenol (deoxynivalenol-3-glucoside) from field barley through malt to beer
- Transfer of Fusarium mycotoxins and 'masked' deoxynivalenol (deoxynivalenol-3-glucoside) from field barley through malt to beer (en)
- Přenos fusariových mykotoxinů a 'maskovaného' deoxynivalenolu (deoxynivalenol-3-glukosid) z ječmene přes slad do piva (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60193697:_____/08:#0000491!RIV09-MSM-60193697
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60193697:_____/08:#0000491
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - deoxynivalenol; deoxynivalenol-3-glucoside; conjugated mycotoxins; Fusarium mycotoxins; barley; malt; beer; processing (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| - GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
|
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Food Additives and Contaminants
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hajšlová, J.
- Sachambula, Lenka
- Zachariášová, M.
- Dostálek, P.
- Lancová, K.
- Krplová, A.
- Poustka, J.
|
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |