About: Pivovarská kvalita a sortimentní spotřeba chmele v České republice     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The Research Institute of brewing and malting carries out yearly evaluation of bitter acids content in year crop of hops as well as an evaluation of assorted consumption of hop and hop products. A trend of Czech hops quality and consumption of this raw material in breweries in Czech Republic till 2007are discussed in this contribution. From the year 2000 rate of Czech hops on whole consumption increased from 35 % to 50 % particularly in connection with increase of production and consumption hop pellets of new varieties Sládek and Premiant. Specific dosage of hops is 7,2 g of alpha-bitter acids per 1 hl. (en)
  • Výzkumný ústav pivovarský a sladařský provádí každoročně hodnocení obsahu hořkých kyselin ve sklizni chmele a hodnocení sortimentní spotřeby chmele a chmelových výrobků v pivovarech v ČR. Ve sdělení jsou diskutovány trendy kvality českého chmele a spotřeby této suroviny v českých pivovarech do roku 2007. Od roku 2000 se podíl českého chmele na celkové spotřebě zvýšil z 35 % na 50 %, zejména v souvislosti s nárůstem produkce a spotřeby chmelových pelet z nových odrůd Sládek a Premiant. Měrná dávka chmele činí v průměru 7,2 g alfa-hořkých kyselin na 1 hl.
  • Výzkumný ústav pivovarský a sladařský provádí každoročně hodnocení obsahu hořkých kyselin ve sklizni chmele a hodnocení sortimentní spotřeby chmele a chmelových výrobků v pivovarech v ČR. Ve sdělení jsou diskutovány trendy kvality českého chmele a spotřeby této suroviny v českých pivovarech do roku 2007. Od roku 2000 se podíl českého chmele na celkové spotřebě zvýšil z 35 % na 50 %, zejména v souvislosti s nárůstem produkce a spotřeby chmelových pelet z nových odrůd Sládek a Premiant. Měrná dávka chmele činí v průměru 7,2 g alfa-hořkých kyselin na 1 hl. (cs)
Title
  • Pivovarská kvalita a sortimentní spotřeba chmele v České republice
  • Pivovarská kvalita a sortimentní spotřeba chmele v České republice (cs)
  • Brewing quality and assorted consumption of hops in the Czech Republic (en)
skos:prefLabel
  • Pivovarská kvalita a sortimentní spotřeba chmele v České republice
  • Pivovarská kvalita a sortimentní spotřeba chmele v České republice (cs)
  • Brewing quality and assorted consumption of hops in the Czech Republic (en)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/08:#0000481!RIV09-MSM-60193697
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6019369701)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 386716
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/08:#0000481
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • hop harvest; hop varieties; hop quality; hop utilization (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F9CEC97280F5]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Plzeň
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník plných textů a prezentací XVIII. konference Technologie a hodnocení výrobků nápojového průmyslu
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jurková, Marie
  • Mikyška, Alexandr
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-687-6
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software