About: Thermogravimetric determination of moisture in brewing raw materials. Part II. – Possibilities of application of thermogravimetric method to determine the moisture in hops and hop products     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • As it has been already mentioned in the first part of this work devoted to the moisture determination in barley, green and finished malt, the thermogravimetric determination of moisture content in natural samples by means of the HR83 moisture analyser of the company Mettler–Toledo is based on the principles of halogen warm-up and automatic monitoring of the course of the drying curve. This part describes the results related to the elaboration and validation of the method for thermogravimetric moisture determination in whole hops and hop products. At the same time, comparisons of results obtained by this method with the results obtained by the official method of moisture determination in hops and hop products were made (EBC 7.2, MEBAK 5.2.3 and IOB 2.2). Based on the findings it can be stated that the results of the thermogravimetric method coincided with the results obtained by the official method and therefore this moisture meter can be fully recommended for the needs of hop and brewery laboratories.
  • As it has been already mentioned in the first part of this work devoted to the moisture determination in barley, green and finished malt, the thermogravimetric determination of moisture content in natural samples by means of the HR83 moisture analyser of the company Mettler–Toledo is based on the principles of halogen warm-up and automatic monitoring of the course of the drying curve. This part describes the results related to the elaboration and validation of the method for thermogravimetric moisture determination in whole hops and hop products. At the same time, comparisons of results obtained by this method with the results obtained by the official method of moisture determination in hops and hop products were made (EBC 7.2, MEBAK 5.2.3 and IOB 2.2). Based on the findings it can be stated that the results of the thermogravimetric method coincided with the results obtained by the official method and therefore this moisture meter can be fully recommended for the needs of hop and brewery laboratories. (en)
  • Jak bylo zmíněno v prvé části tohoto sdělení, věnovaného stanovení vlhkosti v ječmeni, zeleném a finálním sladu, je termogravimetrické stanovení obsahu vlhkosti v přírodních vzorcích pomocí přístroje HR 83 firmy Mettler - Toledo založeno na principu halogenového ohřevu a automatického sledování průběhu sušící křivky. V této části jsou uvedeny výsledky týkající se vypracování a validace metody termogravimetrického stanovení vlhkosti v hlávkovém chmelu a chmelových výrobcích. Současně bylo provedeno porovnání výsledků získaných touto metodou s výsledky získanými oficiální metodou stanovení vlhkosti ve chmelu a chmelových preparátech (EBC 7.2, MEBAK 5.2.3 a IOB 2.2). Na základě obdržených poznatků lze konstatovat, že výsledky termogravimetrické metody se shodovaly s výsledky získanými oficiální metodou a že lze tudíž tento přístroj plně doporučit pro potřeby chmelařských a pivovarských laboratoří. (cs)
Title
  • Thermogravimetric determination of moisture in brewing raw materials. Part II. – Possibilities of application of thermogravimetric method to determine the moisture in hops and hop products
  • Termogravimetrické stanovení vlhkosti v pivovarských surovinách. Část II. –Možnosti uplatnění termogravimetrické metody při stanovení vlhkosti chmele a chmelových preparátů (cs)
  • Thermogravimetric determination of moisture in brewing raw materials. Part II. – Possibilities of application of thermogravimetric method to determine the moisture in hops and hop products (en)
skos:prefLabel
  • Thermogravimetric determination of moisture in brewing raw materials. Part II. – Possibilities of application of thermogravimetric method to determine the moisture in hops and hop products
  • Termogravimetrické stanovení vlhkosti v pivovarských surovinách. Část II. –Možnosti uplatnění termogravimetrické metody při stanovení vlhkosti chmele a chmelových preparátů (cs)
  • Thermogravimetric determination of moisture in brewing raw materials. Part II. – Possibilities of application of thermogravimetric method to determine the moisture in hops and hop products (en)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/08:#0000448!RIV09-MSM-60193697
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6019369701)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 7-8
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 399934
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/08:#0000448
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • barley; malt; moisture; thermogravimetric method (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C3DE1ABFCFA7]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Kvasný průmysl
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 54
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Horák, Tomáš
  • Kellner, Vladimír
  • Čejka, Pavel
  • Jurková, Marie
  • Čulík, Jiří
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0023-5830
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software