About: Thermogravimetric determination of moisture in brewing raw materials - Part. I. - Possibilities of utilizing the thermogravimetric method to determine the moisture in barley and malt     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Thermogarvimetric determination of the moisture content in native samples with aid of HR 83 (Mettler Toledo) analyser is based on the concept of halogen heating and an automated monitoring of the course of the kilning curve. The possibility of utilizing this instrument in the field was tested on real samples fo barley, green malt and malt. Validation of the methods for determining dry matter in barley, green and finished malt was performed. Based on the obtained obsevations, it canbe stated that this instrument can be recommended to malting and brewing laboratories.
  • Thermogarvimetric determination of the moisture content in native samples with aid of HR 83 (Mettler Toledo) analyser is based on the concept of halogen heating and an automated monitoring of the course of the kilning curve. The possibility of utilizing this instrument in the field was tested on real samples fo barley, green malt and malt. Validation of the methods for determining dry matter in barley, green and finished malt was performed. Based on the obtained obsevations, it canbe stated that this instrument can be recommended to malting and brewing laboratories. (en)
  • Termogravimetrické stanovení vlhkosti v přírodních vzorcích pomocí přístroje HR 83 (Mettler Toledo) je založeno na principu halogenového ohřevu a automatického sledování průběhu sušící křivky. Na reálných vzorcích ječmene, zeleného sladu a sladu byla odzkoušena možnost nasazení tohoto přístroje v běžné praxi. Byla provedena validace metod pro stanovení sušiny v ječmeni, zeleném sladu a finálním sladu. Na základě obdržených výsledků lze konstatovat, že lze tento přístroj plně doporučit pro potřeby sladařských a pivovarských laboratoří. (cs)
Title
  • Thermogravimetric determination of moisture in brewing raw materials - Part. I. - Possibilities of utilizing the thermogravimetric method to determine the moisture in barley and malt
  • Thermogravimetric determination of moisture in brewing raw materials - Part. I. - Possibilities of utilizing the thermogravimetric method to determine the moisture in barley and malt (en)
  • Termogravimetrické stanovení vlhkosti v pivovarských surovinách - část 1. - Možnosti uplatnění termogravimetrické metody při stanovení vlhkosti ječmene a sladu (cs)
skos:prefLabel
  • Thermogravimetric determination of moisture in brewing raw materials - Part. I. - Possibilities of utilizing the thermogravimetric method to determine the moisture in barley and malt
  • Thermogravimetric determination of moisture in brewing raw materials - Part. I. - Possibilities of utilizing the thermogravimetric method to determine the moisture in barley and malt (en)
  • Termogravimetrické stanovení vlhkosti v pivovarských surovinách - část 1. - Možnosti uplatnění termogravimetrické metody při stanovení vlhkosti ječmene a sladu (cs)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/08:#0000429!RIV08-MSM-60193697
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 174-180
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6019369701)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 6
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 399933
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/08:#0000429
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • thermogravimetric method; moisture determination; barley; malt (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8F997323196E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Kvasný průmysl
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 54
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Horák, Tomáš
  • Kellner, Vladimír
  • Čejka, Pavel
  • Jurková, Marie
  • Čulík, Jiří
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0023-5830
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software