About: Barley     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The chapter discusses the possibilities of affecting barley quality, genetic and breeding aspects and the effect of agrotechnics on malt homogeneity and some technological parameters. The methods for determination of quality and quality parameters of main barley utility trends are indicated. Malting barley quality is characterized by modification of cell walls, nitrogenous substances and starch. Further, attention is paid to the parameters affecting organoleptic and colloidal characteristics of the final product. Basic quality parameters of barley varieties suitable for production of the “Czech Beer“ are described. Feed barley quality is also mentioned. Chapter mentions the importance of barley as foodstuff in human nutrition (pearls, flakes) or as food adjunct (green barley). Some parameters of food barley quality are characterized. Conclusion of the chapter concerns some of the expected changes in the view of barley quality. (en)
  • V kapitole jsou probrány možnosti ovlivnění kvality ječmene. Geneticko-šlechtitelské aspekty a vliv agrotechniky na homogenitu sladu a na některé technologické znaky. Jsou probrány metody pro stanovení kvality a znaky kvality hlavních užitkových směrů ječmene. Sladovnická kvalita ječmene je charakterizována rozluštěním buněčných stěn, dusíkatých látek a škrobu. Dále je věnována pozornost znakům ovlivňujícím senzorické a koloidní vlastnosti finálního výrobku. Jsou popsány základní znaky kvality odrůd ječmene vhodných pro výrobu „Českého piva“. Je vzpomenuta kvalita krmného ječmene. V kapitole je popsán význam ječmene jako potraviny v lidské výživě (kroupy, vločky) nebo jako potravinového doplňku (zelený ječmen). Jsou charakterizovány některé znaky kvality potravinářského ječmene. Závěr kapitoly se dotýká některých očekávaných změn v pohledu na kvalitu ječmene.
  • V kapitole jsou probrány možnosti ovlivnění kvality ječmene. Geneticko-šlechtitelské aspekty a vliv agrotechniky na homogenitu sladu a na některé technologické znaky. Jsou probrány metody pro stanovení kvality a znaky kvality hlavních užitkových směrů ječmene. Sladovnická kvalita ječmene je charakterizována rozluštěním buněčných stěn, dusíkatých látek a škrobu. Dále je věnována pozornost znakům ovlivňujícím senzorické a koloidní vlastnosti finálního výrobku. Jsou popsány základní znaky kvality odrůd ječmene vhodných pro výrobu „Českého piva“. Je vzpomenuta kvalita krmného ječmene. V kapitole je popsán význam ječmene jako potraviny v lidské výživě (kroupy, vločky) nebo jako potravinového doplňku (zelený ječmen). Jsou charakterizovány některé znaky kvality potravinářského ječmene. Závěr kapitoly se dotýká některých očekávaných změn v pohledu na kvalitu ječmene. (cs)
Title
  • Barley (en)
  • Ječmen (cs)
  • Ječmen
skos:prefLabel
  • Barley (en)
  • Ječmen (cs)
  • Ječmen
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/08:#0000404!RIV08-MSM-60193697
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 116-132
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0570), P(GA525/05/0781), Z(MSM6019369701)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 373840
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/08:#0000404
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • barley; quality; malt; food; feed (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2762E7BCBD88]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Ehrenbergerová, Jaroslava
  • Psota, Vratislav
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86576-28-2
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software