About: Pivovarská kvalita a sortimentní spotřeba chmele v České republice     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The Research Institute of brewing and malting carries out yearly evaluation of bitter acids content in year crop of hops as well as an evaluation of assorted consumption of hop and hop products. In this contribution trends of Czech hops quality and consumption of this raw material in breweries in Czech Republic will be discussed. From the year 2000 rate of Czech hops on whole consumption increased from 35 % to 50 % particularly in connection with increase of production and consumption hop pellets of new varieties Sládek and Premiant. Specific dosage of hops is 7,2 g of alpha-bitter acids per 1 hl. (en)
  • Výzkumný ústav pivovarský a sladařský provádí každoročně hodnocení obsahu hořkých kyselin ve sklizni chmele a hodnocení sortimentní spotřeby chmele a chmelových výrobků v pivovarech v ČR. Ve sdělení budou diskutovány trendy kvality českého chmele a spotřeby této suroviny v českých pivovarech. Od roku 2000 se podíl českého chmele na celkové spotřebě zvýšil z 35 % na 50 %, zejména v souvislosti s nárůstem produkce a spotřeby chmelových pelet z nových odrůd Sládek a Premiant. Měrná dávka chmele činí v průměru 7,2 g alfa-hořkých kyselin na 1 hl.
  • Výzkumný ústav pivovarský a sladařský provádí každoročně hodnocení obsahu hořkých kyselin ve sklizni chmele a hodnocení sortimentní spotřeby chmele a chmelových výrobků v pivovarech v ČR. Ve sdělení budou diskutovány trendy kvality českého chmele a spotřeby této suroviny v českých pivovarech. Od roku 2000 se podíl českého chmele na celkové spotřebě zvýšil z 35 % na 50 %, zejména v souvislosti s nárůstem produkce a spotřeby chmelových pelet z nových odrůd Sládek a Premiant. Měrná dávka chmele činí v průměru 7,2 g alfa-hořkých kyselin na 1 hl. (cs)
Title
  • Pivovarská kvalita a sortimentní spotřeba chmele v České republice
  • Pivovarská kvalita a sortimentní spotřeba chmele v České republice (cs)
  • Brewing quality and assorted consumption of hops in the Czech Republic (en)
skos:prefLabel
  • Pivovarská kvalita a sortimentní spotřeba chmele v České republice
  • Pivovarská kvalita a sortimentní spotřeba chmele v České republice (cs)
  • Brewing quality and assorted consumption of hops in the Czech Republic (en)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/07:#0000424!RIV08-MSM-60193697
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • P-35-1-15
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6019369701)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 441428
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/07:#0000424
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • hop; hop varieties; hop quality; hop consumption (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [40AC7831F596]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek a posterů, 22. Pivovarsko–sladařské dny, Praha, 1.-2. listopadu 2007
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jurková, Marie
  • Mikyška, Alexandr
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86576-29-9
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software