About: Stanovení sirných aminokyselin v ječmeni, sladu a pivu jako N(O,S)-ethoxykarbonyl propyl ester derivátů metodou GC/MSD a GC/FPD     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Sulphur-containing amino acids are a natural part of barley, malt and beer and are precursors of the origin of volatile sulphur substances which play a considerable role in sensorial beer quality. These volatile sulphur substances can unfavourably affect taste of beer even in very low concentrations. Therefore, it is necessary to know not only content of these precursors but also possibilities of their origin during beer production technology. The method of gas chromatography was used to determine sulphur-containing amino acids in barley, malt and beer. Before the analysis, sulphur-containing amino acids were derivated and volatile N(O,S)-ethoxycarbonyl propyl esters which formed, were subsequently analyzed using the GC/ MSD and GC/ FPD methods. (en)
  • Sirné aminokyseliny jsou přirozenou součástí ječmene, sladu i piva a jsou prekursory vzniku těkavých sirných látek, které mají nezanedbatelnou roli v senzorické jakosti piva. Tyto těkavé sirné látky mohou nepříznivě ovlivnit chuť piva i ve velmi nízkých koncentracích. Proto je nutno znát nejen obsah těchto prekursorů ale i možnosti jejich vzniku v průběhu technologie výroby piva. Ke stanovení sirných aminokyselin v ječmeni, sladu a pivu byla použita metoda plynové chromatografie. Před vlastní analýzou byly sirné aminokyseliny derivatizovány za vzniku těkavých N(O,S)-ethoxykarbonyl propyl esterů, které byly následně analyzovány metodou GC/ MSD a GC/ FPD.
  • Sirné aminokyseliny jsou přirozenou součástí ječmene, sladu i piva a jsou prekursory vzniku těkavých sirných látek, které mají nezanedbatelnou roli v senzorické jakosti piva. Tyto těkavé sirné látky mohou nepříznivě ovlivnit chuť piva i ve velmi nízkých koncentracích. Proto je nutno znát nejen obsah těchto prekursorů ale i možnosti jejich vzniku v průběhu technologie výroby piva. Ke stanovení sirných aminokyselin v ječmeni, sladu a pivu byla použita metoda plynové chromatografie. Před vlastní analýzou byly sirné aminokyseliny derivatizovány za vzniku těkavých N(O,S)-ethoxykarbonyl propyl esterů, které byly následně analyzovány metodou GC/ MSD a GC/ FPD. (cs)
Title
  • Stanovení sirných aminokyselin v ječmeni, sladu a pivu jako N(O,S)-ethoxykarbonyl propyl ester derivátů metodou GC/MSD a GC/FPD
  • Determination of sulphur-containing amino acids in barley, malt and beer as N(O,S)-ethoxycarbonyl propyl ester derivates with the GC/ MSD and GC/ FPD methods (en)
  • Stanovení sirných aminokyselin v ječmeni, sladu a pivu jako N(O,S)-ethoxykarbonyl propyl ester derivátů metodou GC/MSD a GC/FPD (cs)
skos:prefLabel
  • Stanovení sirných aminokyselin v ječmeni, sladu a pivu jako N(O,S)-ethoxykarbonyl propyl ester derivátů metodou GC/MSD a GC/FPD
  • Determination of sulphur-containing amino acids in barley, malt and beer as N(O,S)-ethoxycarbonyl propyl ester derivates with the GC/ MSD and GC/ FPD methods (en)
  • Stanovení sirných aminokyselin v ječmeni, sladu a pivu jako N(O,S)-ethoxykarbonyl propyl ester derivátů metodou GC/MSD a GC/FPD (cs)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/07:#0000409!RIV08-MSM-60193697
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • M08-1-5
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6019369701)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 452150
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/07:#0000409
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • GC/FPD; methionine; cysteine; barley; malt; beer (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EE5B44C275ED]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Štrbské Pleso
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • 13th International Symposium on Separation Scieces 13th AACI
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Mikulíková, Renata
  • Svoboda, Zdeněk
  • Macuchová, Simona
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská technická univerzita v Bratislave
https://schema.org/isbn
  • 978-80-227-2698-6
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 38 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software