About: Vliv šlechtění na zlepšování sladovnické kvality     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Processing and evaluation of values of technological parameters of barley varieties followed over a fifty-year period (1955-2004) has brought an original view of the results of the breeding effort. During the followed period, extract content in the dry matter of malt increased from the values under 80 % to values over 82 %. Diastatic power increased with the exception of the second half of the 1980s and beginning of 1990s when it achieved values of ca 230 u.WK. At the end of the followed period the diastatic power value usually exceeded 300 u.WK. The value of Kolbach index gradually increased from 35 - 40 % to 43% and more. Relative extract value (45 °C), followed for a forty-year period, increased from 36 - 38 % to 38 - 40 %. Also the values of final attenuation, followed since the end of the 1970s, increased from 78 - 79 % to 81 %. Level of cytolytical modification followed from the 1990s shows an increasing trend. (en)
  • Zpracováním a vyhodnocením hodnot technologických znaků odrůd ječmene sledovaných za padesátileté období (1955-2004) byl získán originální pohled na výsledky šlechtitelského úsilí. Obsah extraktu v sušině sladu v průběhu sledovaného období narůstal z hodnot nižších než 80 % až po hodnoty nad 82 %. Diastatická mohutnost také postupně stoupala kromě období druhé poloviny 80. let a počátku 90. let, kdy dosahovala hodnot kolem 230 j.WK. Na konci sledovaného období se hodnota diastatické mohutnosti pohybovala běžně nad 300 j.WK. Hodnota Kolbachova čísla postupně stoupala z 35 – 40 % na úroveň 43 a více %. Hodnota relativního extraktu při 45 °C, sledovaná po dobu 40ti let, vzrostla z 36 – 38 % na 38 – 40 %. Také hodnoty dosažitelného stupně prokvašení, sledované od konce 70. let, vzrostly ze 78 – 79 % na 81 %. Úroveň cytolytického rozluštění, sledovaná od 90. let vykazuje mírně vrůstající trend.
  • Zpracováním a vyhodnocením hodnot technologických znaků odrůd ječmene sledovaných za padesátileté období (1955-2004) byl získán originální pohled na výsledky šlechtitelského úsilí. Obsah extraktu v sušině sladu v průběhu sledovaného období narůstal z hodnot nižších než 80 % až po hodnoty nad 82 %. Diastatická mohutnost také postupně stoupala kromě období druhé poloviny 80. let a počátku 90. let, kdy dosahovala hodnot kolem 230 j.WK. Na konci sledovaného období se hodnota diastatické mohutnosti pohybovala běžně nad 300 j.WK. Hodnota Kolbachova čísla postupně stoupala z 35 – 40 % na úroveň 43 a více %. Hodnota relativního extraktu při 45 °C, sledovaná po dobu 40ti let, vzrostla z 36 – 38 % na 38 – 40 %. Také hodnoty dosažitelného stupně prokvašení, sledované od konce 70. let, vzrostly ze 78 – 79 % na 81 %. Úroveň cytolytického rozluštění, sledovaná od 90. let vykazuje mírně vrůstající trend. (cs)
Title
  • Vliv šlechtění na zlepšování sladovnické kvality
  • Vliv šlechtění na zlepšování sladovnické kvality (cs)
  • The effect of breeding on improving malting quality (en)
skos:prefLabel
  • Vliv šlechtění na zlepšování sladovnické kvality
  • Vliv šlechtění na zlepšování sladovnické kvality (cs)
  • The effect of breeding on improving malting quality (en)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/06:#0000343!RIV07-MSM-60193697
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 13-15
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6019369701)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 506767
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/06:#0000343
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • barley; breeding; malting quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B65FBFD59B54]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Piešťany
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Piešťany
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Nové poznatky z genetiky a šlachtenia polnohospodárskych rastlín
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Psota, Vratislav
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výskumny ústav rastlinnej výroby Piešťany
https://schema.org/isbn
  • 80-88872-57-X
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software