About: Vliv polyfenolových složek chmele na senzorickou a koloidní stabilitu piva     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V tomto sdělení jsou prezentovány výsledky pokusných poloprovozních várek chmelených různými odrůdami chmele a chmelovými extrakty. Volné fenolické látky byly stanoveny pomocí HPLC se specifickou coulometrickou detekcí (Coul Array detektor). Antioxidační aktivita byla stanovena pomocí dvou metod založených na elektronové spinové rezonanční spektrometrii (ESR). Jsou diskutovány nalezené rozdíly ve složení polyfenololů, volných fenolických látek a antioxidační aktivitě chmelů, mladin a piv. Jsou diskutovány rozdíly v kvalitě, koloidní a senzorické stabilitě piva ve vztahu k fenolickým látkám, antioxidační aktivitě a původu chmele.
  • V tomto sdělení jsou prezentovány výsledky pokusných poloprovozních várek chmelených různými odrůdami chmele a chmelovými extrakty. Volné fenolické látky byly stanoveny pomocí HPLC se specifickou coulometrickou detekcí (Coul Array detektor). Antioxidační aktivita byla stanovena pomocí dvou metod založených na elektronové spinové rezonanční spektrometrii (ESR). Jsou diskutovány nalezené rozdíly ve složení polyfenololů, volných fenolických látek a antioxidační aktivitě chmelů, mladin a piv. Jsou diskutovány rozdíly v kvalitě, koloidní a senzorické stabilitě piva ve vztahu k fenolickým látkám, antioxidační aktivitě a původu chmele. (cs)
  • In this paper results of pilot scale brewing trials with different hop varieties and hop extracts are presented. Free phenolic compounds were estimated by the use of HPLC with specific coulometric detection (Coul Array detector). Antioxidant activity was estimated by the use of two methods based on electron spin resonance spectrometry (ESR). Differences in a composition of polyphenols, free phenolic compounds and antioxidant activity of hops, hopped worts and beers are discussed. Differences in quality, colloidal and sensorial stability of beer in relation to phenolic compounds, antioxidant activity and hop origin are discussed. (en)
Title
  • Vliv polyfenolových složek chmele na senzorickou a koloidní stabilitu piva
  • Vliv polyfenolových složek chmele na senzorickou a koloidní stabilitu piva (cs)
  • The influence of hop polyphenolic compounds on sensorial and colloidal stability of beer (en)
skos:prefLabel
  • Vliv polyfenolových složek chmele na senzorickou a koloidní stabilitu piva
  • Vliv polyfenolových složek chmele na senzorickou a koloidní stabilitu piva (cs)
  • The influence of hop polyphenolic compounds on sensorial and colloidal stability of beer (en)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/06:#0000307!RIV06-MZE-60193697
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 24
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1B44061), Z(MSM6019369701)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 506648
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/06:#0000307
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • hop varieties; polyphenols; phenolic compounds; antiradicals activity; beer; wort; sensory stability (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2458C76858B1]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Plzeň
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XVII. konference technologie a hodnocení výrobků nápojového průmyslu
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kellner, Vladimír
  • Čejka, Pavel
  • Hašková, Danuša
  • Čulík, Jiří
  • Mikyška, Alexandr
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 80-7080-609-5
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software