Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Increase in a large starch granule fraction in non-malted caryopses of spring barley was in the followed set of varieties accompanied with statistically significant decline in values of extract, glycide extract, relative extract at 45 °C, Kolbach index, modification by the Carlsberg’ s method, wort colour and starch content. The more favourable (higher) ratio of large starch granules in two and six row winter varieties is not utilized for creation of extract likely due to a lower activity of cytolytic and proteolytic enzymes.
- Increase in a large starch granule fraction in non-malted caryopses of spring barley was in the followed set of varieties accompanied with statistically significant decline in values of extract, glycide extract, relative extract at 45 °C, Kolbach index, modification by the Carlsberg’ s method, wort colour and starch content. The more favourable (higher) ratio of large starch granules in two and six row winter varieties is not utilized for creation of extract likely due to a lower activity of cytolytic and proteolytic enzymes. (en)
- Zvyšování podílu velkých škrobových zrn v nesladovaných obilkách jarního ječmene bylo u sledovaného souboru odrůd provázeno statisticky průkazným poklesem hodnot extraktu, glycidového extraktu, relativního extraktu při 45 °C, Kolbachova čísla, modifikace metodou Carlsberg, barvou sladiny a obsahu škrobu. Výhodnější (vyšší) podíl velkých škrobových zrn u dvouřadých, ale i šestiřadých ozimých odrůd není pravděpodobně v důsledku nižší aktivity cytolytických a proteolytických enzymů využit pro tvorbu extraktu. (cs)
|
Title
| - Relation of the starch granule size distribution and selected malting parameters
- Relation of the starch granule size distribution and selected malting parameters (en)
- Vztah distribuce velikosti škrobových a vybraných sladovnických znaků (cs)
|
skos:prefLabel
| - Relation of the starch granule size distribution and selected malting parameters
- Relation of the starch granule size distribution and selected malting parameters (en)
- Vztah distribuce velikosti škrobových a vybraných sladovnických znaků (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60193697:_____/05:#0000043!RIV06-MZE-60193697
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60193697:_____/05:#0000043
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - barley; starch granule; malting quality (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Proceedings of the 30th EBC Congress, Prague 2005
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Psota, Vratislav
- Bohačenko, I.
- Chmelík, J.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |