Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V metodice jsou uvedeny možné varianty technologie pěstování a užití topinamburu. Byly ověřeny možnosti jednoletého a víceletého pěstování a možnosti mechanizované sklizně hlíz v návaznosti na roční období a kvalitu hlíz. Byly studovány možnosti skladování hlíz po sklizni a jejich využití pro potravinářské účely, zejména pro diabetiky. Jsou uvedeny možné způsoby zpracování a ekonomika výroby sladidla pro diabetiky z topinamburu v porovnání s jeho syntetickou podobou. Navrhují se i možnosti využití topinamburu v alternativním zemědělství, v marginálních oblastech apod.
- V metodice jsou uvedeny možné varianty technologie pěstování a užití topinamburu. Byly ověřeny možnosti jednoletého a víceletého pěstování a možnosti mechanizované sklizně hlíz v návaznosti na roční období a kvalitu hlíz. Byly studovány možnosti skladování hlíz po sklizni a jejich využití pro potravinářské účely, zejména pro diabetiky. Jsou uvedeny možné způsoby zpracování a ekonomika výroby sladidla pro diabetiky z topinamburu v porovnání s jeho syntetickou podobou. Navrhují se i možnosti využití topinamburu v alternativním zemědělství, v marginálních oblastech apod. (cs)
- In the methodology possible variants of growing and utilization of Jerusalem artichokes are described. The prospects of growing annual or perennial cultures and possibilities of mechanized tuber harvest with regard to season and tuber quality were verified. There were studied the potentialities of postharvest tuber storage and their use for food purposes, especially for diabetics. Possible ways of processing and the economics of diabetic sweetener production from Jerusalem artichokes as compared with the syntetic ones are presented. There are proposed possibilities of Jerusalem artichike use in the alternative agriculture, marginal areas etc. (en)
|
Title
| - Technologie pěstování a užití topinamburu
- Technologie pěstování a užití topinamburu (cs)
- Technology of growing and utilization of Jerusalem artichokes (en)
|
skos:prefLabel
| - Technologie pěstování a užití topinamburu
- Technologie pěstování a užití topinamburu (cs)
- Technology of growing and utilization of Jerusalem artichokes (en)
|
skos:notation
| - RIV/60109807:_____/97:9P000602!RIV09-MZE-60109807
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...certifikacniOrgan
| |
http://linked.open.../datumCertifikace
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60109807:_____/97:9P000602
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Jerusalem artichokes; growing; utilization (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...okalizaceVysledku
| - Ústav zemědělských a potravinářských informací, Praha
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Vacek, Josef
- Bouma, Jan
- Čepl, Jaroslav
|