About: Obsah amylózy a fosforu ve škrobu u odrůd brambor určených pro výrobu škrobu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Obsah amylózy a amylopektinu ovlivňuje nejen fyzikálně-chemické vlastnosti škrobu, ale má vliv i na průmyslové využití škrobu. Fosfor ovlivňuje funkční vlastnosti škrobu a bramborový škrob je znám vysokou hladinou esterů fosfátu. Práce se zabývá zhodnocením obsahů amylózy a fosforu ve škrobu ve vztahu k 20 odrůdám bramboru pěstovaných na 5 stanovištích v průběhu tří let (2005 - 2007). Laboratorním způsobem získaný škrob byl použit pro stanovení obsahu amylózy enzymatickou metodou (Megazyme) a obsahu fosforu spektrofotometrickou metodou.
  • Obsah amylózy a amylopektinu ovlivňuje nejen fyzikálně-chemické vlastnosti škrobu, ale má vliv i na průmyslové využití škrobu. Fosfor ovlivňuje funkční vlastnosti škrobu a bramborový škrob je znám vysokou hladinou esterů fosfátu. Práce se zabývá zhodnocením obsahů amylózy a fosforu ve škrobu ve vztahu k 20 odrůdám bramboru pěstovaných na 5 stanovištích v průběhu tří let (2005 - 2007). Laboratorním způsobem získaný škrob byl použit pro stanovení obsahu amylózy enzymatickou metodou (Megazyme) a obsahu fosforu spektrofotometrickou metodou. (cs)
  • Content of amylose and amylopectin in starch influences not only physical and chemical properties, but it also has influence of industrial use of starch. Phosphorus affects functional starch properties; potato starch is known for its high level of phosphate esters. The study is focused on an evaluation of amylose and phosphorus content of the starch in 20 potato varieties grown in 5 localities during three years (2005 - 2007). Starch recovered in a laboratory way was used for determination of amylose content using an enzymatic approach (Megazyme) and phosphorus content using a spectrophotometric approach. (en)
Title
  • Obsah amylózy a fosforu ve škrobu u odrůd brambor určených pro výrobu škrobu
  • Obsah amylózy a fosforu ve škrobu u odrůd brambor určených pro výrobu škrobu (cs)
  • Amylose and phosphorus content of the starch in starch potato varieties (en)
skos:prefLabel
  • Obsah amylózy a fosforu ve škrobu u odrůd brambor určených pro výrobu škrobu
  • Obsah amylózy a fosforu ve škrobu u odrůd brambor určených pro výrobu škrobu (cs)
  • Amylose and phosphorus content of the starch in starch potato varieties (en)
skos:notation
  • RIV/60109807:_____/10:1R000424!RIV11-MZE-60109807
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G57056)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 18
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 276026
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60109807:_____/10:1R000424
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • potatoes; potato starch; amylose; phosphorus in starch (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A0D437BA066A]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • VÉDECKÉ PRÁCE VÝZKUMNÝ ÚSTAV BRAMBORÁŘSKÝ HAVLÍČKŮV BROD
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • neuveden
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Domkářová, Jaroslava
  • Vokál, Bohumil
  • Bucher, Petr
  • Šimková, Dagmar
issn
  • 1802-940X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software