About: Vliv odrůdy, stanoviště a hnojení na obsah kyseliny askorbové v bramborách s barevnou dužninou     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Results of the precise field trials from the years 2004-2008 showed that variety had significant effect on ascorbic acid content (KA). The variety Marabel (247,6 mg KA/kg FM) surpassed other yellow and colour fleshed varieties in KA content by 13 to 74%. In the year 2008 in the group of seven purple and red fleshed varieties a lower KA content by 15,2% was determined as compared with the group of yellow fleshed varieties. Also significant differences were determined within the frame of the group of colour fleshed varieties; the red fleshed variety Highland Burgundy Red showed the highest KA content (233,8 mg/kg FM). High N fertilization doses proved to have negative effect on KA content. Further a tendency to higher KA content has proved on the warmest location in the Elbe valley lowland. (en)
  • Výsledky přesných polních pokusů z let 2004 až 2008 ukázaly, že průkazný vliv na obsah kyseliny askorbové (KA) měla odrůda. Marabel (247,6 mg KA/kg č.h.) předčila ostatní odrůdy se žlutou i barevnou dužninou v obsahu KA o 13 až 74%. V roce 2008 byl ve skupině sedmi odrůd s fialovou nebo červenou dužninou zjištěn o 15,2% nižší obsah KA proti skupině odrůd se žlutou dužninou. Průkazné rozdíly byly zjištěny též v rámci skupiny odrůd s barevnou dužninou; nejvyššího obsahu KA dosáhla odrůda Highland Burgundy Red (233,8 mg/kg č.h.) s červenou dužninou. Negativní vliv na obsah KA měla vysoká dávka N hnojení. Dále se projevil trend k vyšším obsahům KA na nejteplejším stanovišti v Polabské nížině.
  • Výsledky přesných polních pokusů z let 2004 až 2008 ukázaly, že průkazný vliv na obsah kyseliny askorbové (KA) měla odrůda. Marabel (247,6 mg KA/kg č.h.) předčila ostatní odrůdy se žlutou i barevnou dužninou v obsahu KA o 13 až 74%. V roce 2008 byl ve skupině sedmi odrůd s fialovou nebo červenou dužninou zjištěn o 15,2% nižší obsah KA proti skupině odrůd se žlutou dužninou. Průkazné rozdíly byly zjištěny též v rámci skupiny odrůd s barevnou dužninou; nejvyššího obsahu KA dosáhla odrůda Highland Burgundy Red (233,8 mg/kg č.h.) s červenou dužninou. Negativní vliv na obsah KA měla vysoká dávka N hnojení. Dále se projevil trend k vyšším obsahům KA na nejteplejším stanovišti v Polabské nížině. (cs)
Title
  • Vliv odrůdy, stanoviště a hnojení na obsah kyseliny askorbové v bramborách s barevnou dužninou
  • Effect of variety, locality and fertilization on the content of ascorbic acid in potatoes with coloured flesh (en)
  • Vliv odrůdy, stanoviště a hnojení na obsah kyseliny askorbové v bramborách s barevnou dužninou (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv odrůdy, stanoviště a hnojení na obsah kyseliny askorbové v bramborách s barevnou dužninou
  • Effect of variety, locality and fertilization on the content of ascorbic acid in potatoes with coloured flesh (en)
  • Vliv odrůdy, stanoviště a hnojení na obsah kyseliny askorbové v bramborách s barevnou dužninou (cs)
skos:notation
  • RIV/60109807:_____/09:0R000610!RIV10-MZE-60109807
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH92110), Z(MSM6046070901)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 349402
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60109807:_____/09:0R000610
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • ascorbic acid; potatoes; purple and red flesh; location; fertilization (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [086E35D12057]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Vědecká příloha časopisu Úroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 57
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dvořák, Petr
  • Lachman, Jaromír
  • Hamouz, Karel
  • Hejtmánková, Kateřina
  • Vacek, Josef
  • Orsák, Matyáš
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0139-6013
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 82 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software