About: Vliv odrůdy a stanoviště na antioxidační aktivitu hlíz brambor se žlutou a s barevnou dužninou     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V polních pokusech na třech stanovištích v ČR byl v letech 2006 a 2007 sledován vliv odrůd brambor se žlutou, červenou a fialovou dužninou a vliv stanoviště na antioxidační aktivitu (AA) hlíz. Nejvyšší AA byla zjištěna u odrůdy Violette s tmavě fialovou dužninou (ekvivalent kyseliny askorbové 95,4 mg/100g č.h.). U odrůd s barevnou dužninou byla v průměru zjištěna 2,9 krát vyšší AA proti odrůdám žlutomasým. Průkazné rozdíly v AA se vyskytovaly i mezi odrůdami s fialovou nebo červenou dužninou, nejvyšších hodnot AA dosahovaly odrůdy s nejvyšším obsahem antokyanů. Výsledky neprokázaly vliv stanoviště na AA hlíz.
  • V polních pokusech na třech stanovištích v ČR byl v letech 2006 a 2007 sledován vliv odrůd brambor se žlutou, červenou a fialovou dužninou a vliv stanoviště na antioxidační aktivitu (AA) hlíz. Nejvyšší AA byla zjištěna u odrůdy Violette s tmavě fialovou dužninou (ekvivalent kyseliny askorbové 95,4 mg/100g č.h.). U odrůd s barevnou dužninou byla v průměru zjištěna 2,9 krát vyšší AA proti odrůdám žlutomasým. Průkazné rozdíly v AA se vyskytovaly i mezi odrůdami s fialovou nebo červenou dužninou, nejvyšších hodnot AA dosahovaly odrůdy s nejvyšším obsahem antokyanů. Výsledky neprokázaly vliv stanoviště na AA hlíz. (cs)
  • In field trials on three locations in the Czech Republic the impact of yellow-, red- and purple-fleshed potato varieties in the years 2006 and 2007 and the effect of location conditions on antioxidant activity (AA) of tubers was investigated . The highest AA was determined in the darkly purple-fleshed variety Violette (ascorbic acid equivalent 95,4 mg/100g FM). In the coloured fleshed varieties, AA was in average 2,9 times higher as compared to yellow-fleshed varieties. Significant AA differences between purple- and red-fleshed varieties were found; the varieties of the highest total anthocyanin content were reaching the highest AA values. Obtained results did not prove the impact of location on AA of tubers. (en)
Title
  • Vliv odrůdy a stanoviště na antioxidační aktivitu hlíz brambor se žlutou a s barevnou dužninou
  • Influence of variety and locality on antioxidant activity in yellow- and colour-fleshed potato tubers (en)
  • Vliv odrůdy a stanoviště na antioxidační aktivitu hlíz brambor se žlutou a s barevnou dužninou (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv odrůdy a stanoviště na antioxidační aktivitu hlíz brambor se žlutou a s barevnou dužninou
  • Influence of variety and locality on antioxidant activity in yellow- and colour-fleshed potato tubers (en)
  • Vliv odrůdy a stanoviště na antioxidační aktivitu hlíz brambor se žlutou a s barevnou dužninou (cs)
skos:notation
  • RIV/60109807:_____/09:0R000609!RIV10-MZE-60109807
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH92110), Z(MSM6046070901)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 349400
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60109807:_____/09:0R000609
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • potatoes; purple and red-fleshed varieties; antioxidant activity; anthocyanins (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [28EA3FD7C221]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Vědecká příloha časopisu Úroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 57
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dvořák, Petr
  • Lachman, Jaromír
  • Hamouz, Karel
  • Hejtmánková, Kateřina
  • Pazderů, Kateřina
  • Vacek, Josef
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0139-6013
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software