About: Vliv odrůdy brambor a kulinární úpravy na jejich antioxidační kapacitu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The objective of this study was to compare antioxidant activity in yellow-, blue- and red-fleshed potatoes and a change in antioxidant activity during culinary processing (fresh, cooked, steamed, microwave heated and fried potatoes). Antioxidant activity was determined using ABTS, ACL and amperometric analysis. Total natural phenolic content was determined using Folin-Ciocalteau reagent and chlorogenic acid content was determined using HPLC. In the study, antioxidant capacity was measured in 12 potato varieties, produced in two different localities of the Czech Republic. Blue- and red-coloured varieties indicated higher antioxidant activity, even for all ways of culinary processing. (en)
  • Cílem této práce bylo porovnat antioxidační aktivitu u brambor se žlutou, modrou a červenou dužninou a změnu antioxidační aktivity během kulinární úpravy (čerstvé brambory, brambory vařené ve vodě a páře, brambory vařené v mikrovlnné troubě, a smažené brambory). Antioxidační aktivita byla stanovena metodami ABTS, ACL a amperometrickou analýzou. Obsah celkových přirozených fenolů byl stanoven pomocí Folin-Ciocalteauova činidla a obsah kyseliny chlorogenové metodou HPLC. V práci byla měřena antioxidační kapacita 12 odrůd brambor, vyprodukovaných ve dvou různých lokalitách v České republice. Modře a červeně zbarvené odrůdy vykazovaly vyšší antioxidační aktivitu a to i ve všech případech kuchyňského zpracování.
  • Cílem této práce bylo porovnat antioxidační aktivitu u brambor se žlutou, modrou a červenou dužninou a změnu antioxidační aktivity během kulinární úpravy (čerstvé brambory, brambory vařené ve vodě a páře, brambory vařené v mikrovlnné troubě, a smažené brambory). Antioxidační aktivita byla stanovena metodami ABTS, ACL a amperometrickou analýzou. Obsah celkových přirozených fenolů byl stanoven pomocí Folin-Ciocalteauova činidla a obsah kyseliny chlorogenové metodou HPLC. V práci byla měřena antioxidační kapacita 12 odrůd brambor, vyprodukovaných ve dvou různých lokalitách v České republice. Modře a červeně zbarvené odrůdy vykazovaly vyšší antioxidační aktivitu a to i ve všech případech kuchyňského zpracování. (cs)
Title
  • Vliv odrůdy brambor a kulinární úpravy na jejich antioxidační kapacitu
  • Vliv odrůdy brambor a kulinární úpravy na jejich antioxidační kapacitu (cs)
  • Effect of potato variety and culinary processing on potato antioxidant capacity (en)
skos:prefLabel
  • Vliv odrůdy brambor a kulinární úpravy na jejich antioxidační kapacitu
  • Vliv odrůdy brambor a kulinární úpravy na jejich antioxidační kapacitu (cs)
  • Effect of potato variety and culinary processing on potato antioxidant capacity (en)
skos:notation
  • RIV/60109807:_____/09:0R000608!RIV10-MZE-60109807
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N, P(GA525/06/0268), P(QH92110), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 6
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 349401
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60109807:_____/09:0R000608
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • potato; polyphenols; antioxidant capacity; culinary processing (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BB43ED343F46]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa a potraviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 64
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Voldřich, Michal
  • Fiedlerová, Vlasta
  • Hamouz, Karel
  • Kondrashov, Alexey
  • Kvasnička, František
  • Ševčík, Rudolf
  • Holasová, Marie
  • Čížková, Helena
  • Vacek, Josef
  • Jirušková, Michaela
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1211-846X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software