About: Enzymatické stanovení obsahu amylózy/amylopektinu ve vzorcích odrůd ozimé pšenice a škrobu z odrůd brambor pro průmyslové využití     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Práce se zabývá hodnocením enzymatické metody pro stanovení obsahu amylózy (kity firmy Megazyme), kdy na dvou nezávislých pracovištích (Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i. a Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod, s.r.o.) byl ve víceletých pokusech stanovován obsah amylózy v zrnu pšenice ozimé a ve vzorcích škrobu z brambor a také zde proběhlo mezilaboratorní měření u dvou vzorků odrůd ozimé pšenice (Šárka, Bergland) a dvou vzorků škrobu brambor (odrůdy Amado, Roberta).
  • Práce se zabývá hodnocením enzymatické metody pro stanovení obsahu amylózy (kity firmy Megazyme), kdy na dvou nezávislých pracovištích (Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i. a Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod, s.r.o.) byl ve víceletých pokusech stanovován obsah amylózy v zrnu pšenice ozimé a ve vzorcích škrobu z brambor a také zde proběhlo mezilaboratorní měření u dvou vzorků odrůd ozimé pšenice (Šárka, Bergland) a dvou vzorků škrobu brambor (odrůdy Amado, Roberta). (cs)
  • The aim of our study was to evaluate the enzymatic method (kits by Megazyme). In two independent institutes (Crop Research Institute and Potato Research Institute) amylose content was determined in winter wheat grains and potato starch samples in multi-year experiments. There was also an interlaboratory test of two samples of winter wheat varieties (Šárka, Bergland) and two potato starch samples (varieties Amado, Roberta). (en)
Title
  • Enzymatické stanovení obsahu amylózy/amylopektinu ve vzorcích odrůd ozimé pšenice a škrobu z odrůd brambor pro průmyslové využití
  • Enzymatické stanovení obsahu amylózy/amylopektinu ve vzorcích odrůd ozimé pšenice a škrobu z odrůd brambor pro průmyslové využití (cs)
  • Enzymatic determination of amylose/amylopectin contents in samples of winter wheat varieties and starch of potato varieties for industrial use (en)
skos:prefLabel
  • Enzymatické stanovení obsahu amylózy/amylopektinu ve vzorcích odrůd ozimé pšenice a škrobu z odrůd brambor pro průmyslové využití
  • Enzymatické stanovení obsahu amylózy/amylopektinu ve vzorcích odrůd ozimé pšenice a škrobu z odrůd brambor pro průmyslové využití (cs)
  • Enzymatic determination of amylose/amylopectin contents in samples of winter wheat varieties and starch of potato varieties for industrial use (en)
skos:notation
  • RIV/60109807:_____/08:9P002216!RIV09-MZE-60109807
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G57056)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 16
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 366363
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60109807:_____/08:9P002216
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • potato starch; wheat flour; amylose; amylopectin; enzymatic method (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [ED5911A88D25]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Vědecké práce - Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • N
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Papoušková, L.
  • Šimková, Dagmar
issn
  • 1802-940X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software