About: Schopnost odrůd bramboru zajistit relativně stabilní výnos škrobu, obsah škrobu a amylózy v hlízách     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of exact field trials was to verify the ability of 22 potato varieties in 5 localities to provide relatively stable tuber starch content with regard to length of growing period and amylose content in potato starch. Results show that unambiguous positive relation of growing period duration and tuber starch content was not confirmed. Simultaneously, decisive effect of relatively high tuber yield on starch content was apparent. A positive interaction between starch content and tuber yield was only recorded for the variety Westamyl and this was reflected in starch yield. (en)
  • Cílem přesných polních pokusů bylo ověřit schopnost 22 odrůd na 5 vybraných stanovištích zajistit relativně stabilní obsah škrobu v hlízách, a to i s ohledem na délku jejich vegetační doby a obsah amylózy v bramborovém škrobu. Z výsledků vyplývá, že nebyl prokázán jednoznačně pozitivní vztah mezi délkou vegetační doby a obsahem škrobu v hlízách. Zároveň byl zřejmý rozhodující vliv relativně vysokého výnosu hlíz na výnos škrobu. Z hodnocených odrůd pouze u odrůdy Westamyl bylo zaznamenáno pozitivní spolupůsobení obsahu škrobu a výnosu hlíz, které se projevilo ve výnosu škrobu.
  • Cílem přesných polních pokusů bylo ověřit schopnost 22 odrůd na 5 vybraných stanovištích zajistit relativně stabilní obsah škrobu v hlízách, a to i s ohledem na délku jejich vegetační doby a obsah amylózy v bramborovém škrobu. Z výsledků vyplývá, že nebyl prokázán jednoznačně pozitivní vztah mezi délkou vegetační doby a obsahem škrobu v hlízách. Zároveň byl zřejmý rozhodující vliv relativně vysokého výnosu hlíz na výnos škrobu. Z hodnocených odrůd pouze u odrůdy Westamyl bylo zaznamenáno pozitivní spolupůsobení obsahu škrobu a výnosu hlíz, které se projevilo ve výnosu škrobu. (cs)
Title
  • Schopnost odrůd bramboru zajistit relativně stabilní výnos škrobu, obsah škrobu a amylózy v hlízách
  • Ability of potato varieties to provide relatively stable starch yield, starch content and amylase content in tubers (en)
  • Schopnost odrůd bramboru zajistit relativně stabilní výnos škrobu, obsah škrobu a amylózy v hlízách (cs)
skos:prefLabel
  • Schopnost odrůd bramboru zajistit relativně stabilní výnos škrobu, obsah škrobu a amylózy v hlízách
  • Ability of potato varieties to provide relatively stable starch yield, starch content and amylase content in tubers (en)
  • Schopnost odrůd bramboru zajistit relativně stabilní výnos škrobu, obsah škrobu a amylózy v hlízách (cs)
skos:notation
  • RIV/60109807:_____/07:8P000710!RIV08-MZE-60109807
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 531 - 535
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G57056)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 449021
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60109807:_____/07:8P000710
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • potatoes; variety; locality; starch content; starch yield; amylose content (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F3E8AED0DFEE]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Výzkumný ústav pícninářský, spol.s r.o.,Troubsko
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • %22Aktuální poznatky v pěstování, šlechtění, ochraně rostlin a zpracování produktů“ , 8. – 9. 11. 2007, Brno
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Domkářová, Jaroslava
  • Vokál, Bohumil
  • Šimková, Dagmar
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav pícninářský, spol. s r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86908-04-5
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 110 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software