Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of exact field trials was to verify the ability of 22 potato varieties in 5 localities to provide relatively stable tuber starch content with regard to length of growing period and amylose content in potato starch. Results show that unambiguous positive relation of growing period duration and tuber starch content was not confirmed. Simultaneously, decisive effect of relatively high tuber yield on starch content was apparent. A positive interaction between starch content and tuber yield was only recorded for the variety Westamyl and this was reflected in starch yield. (en)
- Cílem přesných polních pokusů bylo ověřit schopnost 22 odrůd na 5 vybraných stanovištích zajistit relativně stabilní obsah škrobu v hlízách, a to i s ohledem na délku jejich vegetační doby a obsah amylózy v bramborovém škrobu. Z výsledků vyplývá, že nebyl prokázán jednoznačně pozitivní vztah mezi délkou vegetační doby a obsahem škrobu v hlízách. Zároveň byl zřejmý rozhodující vliv relativně vysokého výnosu hlíz na výnos škrobu. Z hodnocených odrůd pouze u odrůdy Westamyl bylo zaznamenáno pozitivní spolupůsobení obsahu škrobu a výnosu hlíz, které se projevilo ve výnosu škrobu.
- Cílem přesných polních pokusů bylo ověřit schopnost 22 odrůd na 5 vybraných stanovištích zajistit relativně stabilní obsah škrobu v hlízách, a to i s ohledem na délku jejich vegetační doby a obsah amylózy v bramborovém škrobu. Z výsledků vyplývá, že nebyl prokázán jednoznačně pozitivní vztah mezi délkou vegetační doby a obsahem škrobu v hlízách. Zároveň byl zřejmý rozhodující vliv relativně vysokého výnosu hlíz na výnos škrobu. Z hodnocených odrůd pouze u odrůdy Westamyl bylo zaznamenáno pozitivní spolupůsobení obsahu škrobu a výnosu hlíz, které se projevilo ve výnosu škrobu. (cs)
|
Title
| - Schopnost odrůd bramboru zajistit relativně stabilní výnos škrobu, obsah škrobu a amylózy v hlízách
- Ability of potato varieties to provide relatively stable starch yield, starch content and amylase content in tubers (en)
- Schopnost odrůd bramboru zajistit relativně stabilní výnos škrobu, obsah škrobu a amylózy v hlízách (cs)
|
skos:prefLabel
| - Schopnost odrůd bramboru zajistit relativně stabilní výnos škrobu, obsah škrobu a amylózy v hlízách
- Ability of potato varieties to provide relatively stable starch yield, starch content and amylase content in tubers (en)
- Schopnost odrůd bramboru zajistit relativně stabilní výnos škrobu, obsah škrobu a amylózy v hlízách (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60109807:_____/07:8P000710!RIV08-MZE-60109807
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60109807:_____/07:8P000710
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - potatoes; variety; locality; starch content; starch yield; amylose content (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| - Výzkumný ústav pícninářský, spol.s r.o.,Troubsko
|
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - %22Aktuální poznatky v pěstování, šlechtění, ochraně rostlin a zpracování produktů“ , 8. – 9. 11. 2007, Brno
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Domkářová, Jaroslava
- Vokál, Bohumil
- Šimková, Dagmar
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav pícninářský, spol. s r.o.
|
https://schema.org/isbn
| |