About: Kvalita jatecných tel býku, krav a jalovic v jednotlivých trídách zmasilosti SEUROP     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V rámci rešení projektu byly shromáždeny údaje z technologických rozboru JUT skotu u kterých byly porízeny digitální fotografie. Celkem byl proveden jatecný rozbor a technologický rozbor jatecných pulek u 171 zvírat (100 býku, 49 jalovic a 22 krav). Zmasilost a protucnelost jednotlivých JUT byla rovnež hodnocena podle klasifikacní stupnice systému SEUROP zkušeným a vyškoleným klasifikátorem. Zjištené výsledky potvrzují, že pri správném zpusobu klasifikace do tríd zmasilosti i protucnelosti jsou JUT rozdelena do skupin, které se od sebe jednoznacne liší v absolutní hmotnosti i podílu masa celkem a zejména masa I. jakosti. Méne jednoznacné rozdíly mezi trídami zmasilosti se projevují u výtežnosti masa II. jakosti , což je dusledek toho, že hlavním principem klasifikace je snaha odhadnout výtežnost zejména masa z nejvíce cenených partií JUT. x Cílem analýzy obrazu JUT bylo najít co nejtesnejší vztah mezi délkovými rozmery a plochami JUT zjištovaných na digitálních snímcích a vybranými ukazateli charakter
  • V rámci rešení projektu byly shromáždeny údaje z technologických rozboru JUT skotu u kterých byly porízeny digitální fotografie. Celkem byl proveden jatecný rozbor a technologický rozbor jatecných pulek u 171 zvírat (100 býku, 49 jalovic a 22 krav). Zmasilost a protucnelost jednotlivých JUT byla rovnež hodnocena podle klasifikacní stupnice systému SEUROP zkušeným a vyškoleným klasifikátorem. Zjištené výsledky potvrzují, že pri správném zpusobu klasifikace do tríd zmasilosti i protucnelosti jsou JUT rozdelena do skupin, které se od sebe jednoznacne liší v absolutní hmotnosti i podílu masa celkem a zejména masa I. jakosti. Méne jednoznacné rozdíly mezi trídami zmasilosti se projevují u výtežnosti masa II. jakosti , což je dusledek toho, že hlavním principem klasifikace je snaha odhadnout výtežnost zejména masa z nejvíce cenených partií JUT. x Cílem analýzy obrazu JUT bylo najít co nejtesnejší vztah mezi délkovými rozmery a plochami JUT zjištovaných na digitálních snímcích a vybranými ukazateli charakter (cs)
  • During project solution data of technology analyses abattoir made bodies of cattle were collected and digital photos were made. Results bear out, during right way of classification into classes of meat and fat bodies are divided into groups, which differ in absolute mass even mass content and especially meat of high quality. (en)
Title
  • Kvalita jatecných tel býku, krav a jalovic v jednotlivých trídách zmasilosti SEUROP
  • Kvalita jatecných tel býku, krav a jalovic v jednotlivých trídách zmasilosti SEUROP (en)
  • Kvalita jatecných tel býku, krav a jalovic v jednotlivých trídách zmasilosti SEUROP (cs)
skos:prefLabel
  • Kvalita jatecných tel býku, krav a jalovic v jednotlivých trídách zmasilosti SEUROP
  • Kvalita jatecných tel býku, krav a jalovic v jednotlivých trídách zmasilosti SEUROP (en)
  • Kvalita jatecných tel býku, krav a jalovic v jednotlivých trídách zmasilosti SEUROP (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:_____/04:06:_2132!RIV06-MZE-60076658
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 64-69
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QC1231)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 570939
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:_____/04:06:_2132
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Classification of abattoir clay bulls, cows, calfs, SEUROP systém (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5AF0354F3591]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Aktuální otázky produkce jatecných zvírat.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Matoušek, Václav
  • Pulkrábek, Jan
  • Bartoň, Luděk
  • Bureš, Daniel
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Neuveden
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software