About: Utváření porostové skladby travních porostů při extenzívní pastvě masného skotu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V letech 1993 - 2001 byly na 8 lokalitách TTP v různých oblastech ČR, využívaných pastvou masného skotu, studovány otázky harmonizace porostové skladby a rozvíjení druhové pestrosti techto cenóz. Ověřované lokality se nachází v různých ekologických podmínkách v rozpětí od 408 - 1020 m nad mořem. Pro udržení dieteticky vhodného podílu jetelovin v těchto cenózách (20-25 %D) se jeví jako vhodné zastoupení volně trsnatých trav v rozmezí od 46 až 64 %D a výběžkatých trav pak v rozmezí od 6 do 14 %D. Výběžkaté trávy vykazují cca o 65 % vyšší konkurenční tlak k jetelovinám, než trávy volně trsnaté. Pokud je v extenzívních pastvinách více než 14 % D výběžkatých trav, dochází k nadměrnému potlačování jetelovin a naopak, pokud je zastoupení rhizomatických druhů nižší než 6 %D, projevuje se v těchto cenózách tendence k nadměrnému šíření jetelovin nad dieteticky únosnou úroveň. Nejlepší předpoklady pro rozvoj druhové pestrosti vykazují porosty v transportních zónách. Byl prokázán biomeliorační efekt pas
  • In the years 1993-2001 it was studied the questions of harmonizing of growth composition and diverzity at 8 localities in ČR, grazed by cattle beef Galloway, at different ecological conditions at 408 - 1020 m a.s.l. Dieteically optimal share of legumes at these growths is 20 - 25 %D, and it must be there 46 - 64 % D of tussock forming grasses and from 6 to 14 %D of tiller formimng grasses. The tiller forming grasses has about 65 % stronger competition to legumes, than the tussock forming grasses.If it is the share of tiller forming grasses higher than 14 % D, there share of legumes decrease, and if the share of tiller forming grassesis lower than 6 % D, than the legumes increases too much. The best presumptions to high biodiverzity have the gro wths at the transport zones of landscape relief. The beef cattle Gallway have an biomelioration effect to growths composition. (en)
Title
  • Utváření porostové skladby travních porostů při extenzívní pastvě masného skotu
  • Utváření porostové skladby travních porostů při extenzívní pastvě masného skotu (cs)
  • The development of the growths composition under the extensive beef cattle grazing (en)
skos:prefLabel
  • Utváření porostové skladby travních porostů při extenzívní pastvě masného skotu
  • Utváření porostové skladby travních porostů při extenzívní pastvě masného skotu (cs)
  • The development of the growths composition under the extensive beef cattle grazing (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:_____/02:00004129!RIV/2003/MZE/120003/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 43-50
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QC1074), Z(MSM 122200002), Z(MSM 122200003)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 668243
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:_____/02:00004129
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cattle grazing; permanent grasslands; legumes; tussock forming grasses; tiller forming grasses; optimal share; submountain and mountain regions (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C080670FC3C3]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Výzkumný ústav Rostlinné výroby Praha 6 - Ruzyně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Jevíčko
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník z mezinárodní vědecké konference: Obhospodařování travních porostů a jejich využití skotem v době přibližování ČR do Evropské unie.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Maršálek, Miroslav
  • Voříšková, Jarmila
  • Frelich, Jan
  • Klimeš, František
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav rostlinné výroby, Výzkumná stanice Jevíčko
https://schema.org/isbn
  • 80-86555-11-9
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software