Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem této studie bylo porovnat kompozici lipidových tříd a mastných kyselin v bílé svalovině, červené svalovině a tukové tkáni v abdominální části u kapra obecného chovaného na bázi přirozené potravy s přikrmováním pšenicí. Nejdůležitější faktor ovlivňující kompozici mastných kyselin byl obsah tuku ve vzorcích, protože ovlivnil poměr dvou hlavních lipidových tříd ? fosfolipidu a triacylglycerolu. V bílé svalovině, která má nejmenší obsah tuku, je signifikantně největší proporce vysoce nenasycených n-3 mastných kyselin tím že v těchto vzorcích je největší podíl fosfolipidu. (cs)
- The aim of this study was to evaluate the composition of lipid classes and fatty acids in white muscle, red muscle and adipose tissue in abdominal wall in common carp farmed on the basis of natural food and supplemental cereal feeding, wheat. The most important factor influencing the fatty acid composition was fat content of samples, because it influenced ratio of the two main fractions ? phospholipids and triacylglycerols. In the white muscle being the leanest there is the significantly highest proportion of highly unsaturated n-3 fatty acids as the contribution of phospholipids is the highest.
- The aim of this study was to evaluate the composition of lipid classes and fatty acids in white muscle, red muscle and adipose tissue in abdominal wall in common carp farmed on the basis of natural food and supplemental cereal feeding, wheat. The most important factor influencing the fatty acid composition was fat content of samples, because it influenced ratio of the two main fractions ? phospholipids and triacylglycerols. In the white muscle being the leanest there is the significantly highest proportion of highly unsaturated n-3 fatty acids as the contribution of phospholipids is the highest. (en)
|
Title
| - Fatty acid composition in different parts of farmed common carp (Cyprinus carpio) muscle
- Fatty acid composition in different parts of farmed common carp (Cyprinus carpio) muscle (en)
- Kompozice mastných kyselin v různých částech svalu chovaného kapra obecného (Cyprinus carpio) (cs)
|
skos:prefLabel
| - Fatty acid composition in different parts of farmed common carp (Cyprinus carpio) muscle
- Fatty acid composition in different parts of farmed common carp (Cyprinus carpio) muscle (en)
- Kompozice mastných kyselin v různých částech svalu chovaného kapra obecného (Cyprinus carpio) (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12610/08:00008938!RIV09-MSM-12610___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12610/08:00008938
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - n-3 fatty acids; carp; lipids; fosfolipids; triacylglycerols (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Resource Management. Natural, human and material resources for the sustainable development of aquaculture
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - European Aquaculture Society
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |